Μετάβαση στην αρχική σελίδα

COMPEED® Αόρατο Επίθεμα για τον Επιχείλιο Έρπη

Σχετικά με το προϊόν

Το COMPEED® Αόρατο Επίθεμα για τον Επιχείλιο Έρπη προσφέρει μέχρι και 12 ώρες συνεχούς δράσης για γρήγορη επούλωση και σημαντική μείωση της δημιουργίας εφελκίδας σε σχέση με κρέμες που περιέχουν 5% ακικλοβίρη**. Επιπλέον, επειδή δρα ως αντιιική ασπίδα, το επίθεμα μειώνει τον κίνδυνο επιμόλυνσης από τον έρπη.

Επουλώνει τον επιχείλιο έρπη σε συγκρίσιμη ταχύτητα σε σχέση με κρέμες που περιέχουν 5% ακικλοβίρη, και σας βοηθάει να επιστρέψετε στον ασταμάτητο καλύτερο εαυτό σας – και γρήγορα!

*Σε κλινική μελέτη 174 ατόμων, 25% εξ αυτών δήλωσαν διάρκεια παραμονής του επιθέματος για 12 ώρες ή και περισσότερο. Η διάρκεια δύναται να διαφέρει κατά περίπτωση.

**Karlsmark T, Goodman JJ, Drouault Y, Lufrano L, Pledger GW. Τυχαιοποιημένη κλινική μελέτη σύγκρισης του COMPEED® επίθεμα για τον επιχείλιο έρπη με κρέμα που περιέχει 5% ακικλοβίρη για την αντιμετώπιση του ιού του απλού έρπητα (herpes simplex labialis). J Eur Acad Dermatol Venereol. 2008; 22 (10): 1184-1193.

Περιεχόμενα

Οδηγίες Χρήσης

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το επίθεμα για τον επιχείλιο έρπη σε οποιαδήποτε στιγμή της νόσου. Πάραυτα, για βέλτιστα αποτελέσματα ξεκινήστε την εφαρμογή μόλις νιώσετε τα πρώτα συμπτώματα εκδήλωσης του επιχείλιου έρπητα – συνήθως ένα αίσθημα φλόγωσης ή κνησμού.
Πώς να εφαρμόσετε το επίθεμα

 1. Πλύντε τα χέρια σας. Βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι καθαρό και στεγνό. Μην το χρησιμοποιείτε σε συνδυασμό με κρέμα, καθώς το επίθεμα δεν θα εφαρμόσει σωστά και δεν θα παρέχει όλα τα οφέλη της δράσης του.
 2. Αφαιρέστε το εξωτερικό περιτύλιγμα και κρατήστε την εσωτερική συσκευασία από τις δύο άκρες, χρησιμοποιώντας και τα δύο σας χέρια.
 3. Απαλά τραβήξτε τα δύο άκρα ακολουθώντας τη φορά που ορίζουν τα βέλη μέχρι να εμφανιστεί το μισό επίθεμα. Προσέξτε να μην ακουμπήσετε την αυτοκόλλητη πλευρά του επιθέματος.
 4. Πιέστε απαλά την ελεύθερη επιφάνεια του επιθέματος με ένα δάχτυλο στην περιοχή εμφάνισης του επιχείλιου έρπητα.
 5. Απομακρύνετε αργά και το υπόλοιπο της ταινίας, με μία απαλή, περιστροφική κίνηση μέχρι το επίθεμα να ξεκολλήσει από την ταινία. Μπορείτε να φορέσετε make up ή κραγιόν πάνω από το επίθεμα.

Πώς να αφαιρέσετε το χρησιμοποιημένο επίθεμα

 1. Δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε ή να αλλάξετε το επίθεμα εάν παραμένει στη θέση του. Όταν το επίθεμα αρχίζει να ξεκολλά από την επιδερμίδα, πρέπει να αφαιρείται και να αντικαθίσταται από καινούργιο.
 2. Για να αφαιρέσετε το επίθεμα, χαλαρώστε τη μία πλευρά του.
 3. Χρησιμοποιήστε και τα δύο χέρια για να κρατήσετε τη χαλαρή πλευρά του επιθέματος.
 4. Σπρώξτε το επίθεμα προς τα πλάγια, χωρίζοντας τα χέρια καθώς ξεκολλάει.
  (Για να προβάλετε τις αντίστοιχες εικόνες, δείτε τα περιεχόμενα του φύλλου οδηγιών).

Τα πλεονεκτήματα του Compeed

Κάθε COMPEED® Αόρατο Επίθεμα για τον Επιχείλιο Έρπη προσφέρει επτά σημαντικά πλεονεκτήματα για την αντιμετώπιση και την εξάλειψη του επιχείλιου έρπητα.

1. Δρα γρήγορα.

Για να διασφαλίσετε τα σωστά επίπεδα υγρασίας στην πληγή, το επίθεμα διευκολύνει τη μεταφορά θρεπτικών ουσιών. Αυτό διεγείρει τον μηχανισμό επούλωσης του δέρματος, επιταχύνοντας τη διαδικασία επούλωσης. Αν και ο τρόπος δράσης του επιθέματος διαφέρει από αυτόν της κρέμας που περιέχει 5% ακικλοβίρη, είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι τα επιθέματα παρέχουν συγκρίσιμο χρόνο επούλωσης*.
*Karlsmark T, Goodman JJ, Drouault Y, Lufrano L, Pledger GW. Τυχαιοποιημένη κλινική μελέτη σύγκρισης του COMPEED® επίθεμα για τον επιχείλιο έρπη με κρέμα που περιέχει 5% ακικλοβίρη για την αντιμετώπιση του ιού του απλού έρπητα (herpes simplex labialis). J Eur Acad Dermatol Venereol. 2008; 22 (10): 1184-1193.

2. Καλύπτει άμεσα τον επιχείλιο έρπη.

Το επίθεμα κάνει τον έρπη σχεδόν αόρατο, μειώνοντας έτσι το αίσθημα ντροπής ή άγχους που μπορεί να νιώσετε κατά τη διάρκεια κοινωνικών συναναστροφών εξαιτίας της εμφάνισής σας.
Επιπλέον, μπορείτε να εφαρμόσετε make up ή κραγιόν πάνω από το επίθεμα, μειώνοντας την εμφάνιση του επιχείλιου έρπητα.

3. Ανακουφίζει από τον πόνο.

Το επίθεμα έχει καταπραϋντική δράση καθώς καλύπτει και προστατεύει τις νευρικές απολήξεις που είναι εκτεθειμένες στην πληγή.

4. Μειώνει την ερυθρότητα και τη φλεγμονή.

Για να μειωθεί η τάση στο δέρμα, το επίθεμα μειώνει τη φλεγμονή και ελαττώνει την ερυθρότητα. Επίσης, διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο και το προστατεύει έτσι ώστε να μην στεγνώνει.

5. Μειώνει το αίσθημα φλόγωσης, τον κνησμό και το τσούξιμο.

Το επίθεμα έχει καταπραϋντική δράση καθώς μειώνει την τάση στο δέρμα. Επίσης, διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο και το προστατεύει έτσι ώστε να μην στεγνώνει.

6. Μειώνει την εμφάνιση φουσκαλών και προλαμβάνει τη δημιουργία εφελκίδων.

Το επίθεμα δημιουργεί ένα περιβάλλον προστατευμένο από μικρόβια που δεν επιτρέπει στον επιχείλιο έρπη να στεγνώσει, προλαμβάνοντας τη δημιουργία εφελκίδων. Είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι οι πιθανότητες να δημιουργηθεί επίπονη εφελκίδα με τη χρήση του COMPEED® Αόρατο Επίθεμα για τον Επιχείλιο Έρπη είναι λιγότερες από ότι με τη χρήση κρέμας με 5% ακικλοβίρη*.
*Karlsmark T, Goodman JJ, Drouault Y, Lufrano L, Pledger GW. Τυχαιοποιημένη κλινική μελέτη σύγκρισης του COMPEED® επίθεμα για τον επιχείλιο έρπη με κρέμα που περιέχει 5% ακικλοβίρη για την αντιμετώπιση του ιού του απλού έρπητα (herpes simplex labialis). J Eur Acad Dermatol Venereol. 2008; 22 (10): 1184-1193.

7. Μειώνει τον κίνδυνο επιμόλυνσης από την πληγή.

Το COMPEED® Αόρατο Επίθεμα για τον Επιχείλιο Έρπη δημιουργεί έναν προστατευτικό φραγμό* στον έρπη εμποδίζοντας τον ιό να περάσει, το οποίο συμβάλει στη μείωση του κινδύνου εξάπλωσης του ιού. Επίσης, αποτρέπει τους πάσχοντες ανθρώπους από το να αγγίζουν τον έρπη, το οποίο αποτελεί έναν συνηθισμένο τρόπο μετάδοσης του ιού. Ακόμη, απωθεί το νερό και τα βακτήρια.
*Το επίθεμα λειτουργεί ως αντιιική ασπίδα μειώνοντας τον κίνδυνο εξάπλωσης του έρπητα.

Συχνές Ερωτήσεις

Ε: Τι είναι ο επιχείλιος έρπης;

Α: Ο επιχείλιος έρπης είναι μία μόλυνση που προκαλείται από τον ιό του απλού έρπητα Herpes Simplex και εκδηλώνεται με τη μορφή φλυκταινών (φουσκάλες) που περιέχουν υγρό και εμφανίζονται γύρω από τα χείλη, τη μύτη ή το πηγούνι.

Ε: Τι προκαλεί τον επιχείλιο έρπη;

A: Συνήθως, ο ιός του έρπητα μεταδίδεται στην παιδική ηλικία. Σχεδόν το 80% του ενήλικου πληθυσμού έχει τον ιό, αλλά σε πολλούς ανθρώπους δεν εκδηλώνεται. Η ενεργοποίηση του ιού μπορεί να πυροδοτηθεί από διάφορους παράγοντες όπως:

 • Άγχος
 • Αδύναμο ανοσοποιητικό
 • Κόπωση
 • Πυρετός
 • Κρύωμα ή ίωση
 • Ακραίες καιρικές συνθήκες (κρύο/ζέστη)
 • Έκθεση στον ήλιο
 • Εμμηνόρροια
 • Ορμόνες

Ε: Ποιοι είναι οι τρόποι αντιμετώπισης του επιχείλιου έρπητα;

Α: Προς το παρόν, οι εκδηλώσεις του ιού αντιμετωπίζονται με κρέμες ή υδροκολλοειδή επιθέματα. Το COMPEED® επίθεμα για τον επιχείλιο έρπη κρύβει, προστατεύει και ανακουφίζει από τον πόνο άμεσα ενώ παράλληλα επιτυγχάνει συγκρίσιμο χρόνο επούλωσης σε σχέση με κρέμα που περιέχει 5% ακικλοβίρη.*
*Karlsmark T, Goodman JJ, Drouault Y, Lufrano L, Pledger GW. Τυχαιοποιημένη κλινική μελέτη σύγκρισης του COMPEED® επίθεμα για τον επιχείλιο έρπη με κρέμα που περιέχει 5% ακικλοβίρη για την αντιμετώπιση του ιού του απλού έρπητα (herpes simplex labialis). J Eur Acad Dermatol Venereol. 2008; 22 (10): 1184-1193.

Ε: Πώς μπορεί να αποφευχθεί ο επιχείλιος έρπης;

Α: Παρόλο που η εκδήλωση του έρπητα δεν μπορεί να αποφευχθεί, τα κάτωθι μπορεί να μειώσουν τη μετάδοση του ιού και τη συχνότητα των εμφανίσεων:
Αν ακουμπήσετε την περιοχή του έρπητα, πλύντε αμέσως τα χέρια σας.
Μη φιλάτε και μη μοιράζεστε ποτά ή προϊόντα περιποίησης χειλιών μέχρι να εξαφανιστεί ο έρπης.
Εάν γνωρίζετε ποιοι παράγοντες ενεργοποιούν τον ιό στην περίπτωσή σας, προσπαθήστε να εκτίθεστε σε αυτούς όσο το δυνατόν λιγότερο. Για παράδειγμα, αν γνωρίζετε ότι οι ακραίες καιρικές συνθήκες ενεργοποιούν τον έρπη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βάλσαμο χειλιών με προστασία SPF.
Είναι αδύνατον να απαλλαγείτε τελείως από τον ιό Herpes Simplex ή να αποτρέψετε μια νέα εκδήλωσή του.

Ε: Μπορεί το επίθεμα να κοπεί ώστε να ταιριάζει στο μέγεθος της πληγής;

Α: Όχι. Αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται καθώς μπορεί να περιορίσει την αποτελεσματικότητα του επιθέματος.

Ε: Μπορώ να τρώω και να πίνω ενώ φοράω το επίθεμα;

Α: Ναι, αλλά να είσαστε πάντα βέβαιοι ότι το προϊόν είναι στη θέση του. Καθώς ο ιός βρίσκεται στα στοματικά υγρά του πάσχοντα από επιχείλιο έρπη, δεν συνιστάται η κοινή χρήση ποτηριών ή μαχαιροπίρουνων με άλλους.

Ε: Παρέχει το επίθεμα αντηλιακή προστασία;

A: Όχι. Δεν συστήνουμε την έκθεση στον ήλιο, αν αυτό είναι εφικτό.

Ε: Μπορώ να βάλω make up, κραγιόν ή αντηλιακό πάνω από το επίθεμα;

Α: Ναι, μπορείτε να βάλετε make up, κραγιόν ή αντηλιακό πάνω από το επίθεμα. Προσέχετε να μην βάλετε κρέμα ή κραγιόν κάτω από το επίθεμα καθώς αυτό θα μπορούσε να εμποδίσει τη σωστή εφαρμογή του.

Ε: Μπορώ να φιλήσω κάποιον όταν φοράω το επίθεμα;

Α: Δώστε προσοχή. Το επίθεμα βοηθάει στη μείωση της επιμόλυνσης από την πληγή, εάν τοποθετείται σωστά και σφραγίζει κατάλληλα την πληγή. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει τα ίδια προληπτικά μέτρα όπως συμβαίνει πάντα με τον επιχείλιο έρπη. Καθώς ο ιός βρίσκεται επίσης στα στοματικά υγρά του πάσχοντα από τον επιχείλιο έρπη, δεν συνιστάται η στενή στοματική επαφή.

Ε: Το προϊόν πρέπει να εφαρμόζεται όλο το εικοσιτετράωρο ή μόνο κατά τη διάρκεια που είμαστε ξύπνιοι;

A: Για βέλτιστα αποτελέσματα, συνιστάται η χρήση του όλο το εικοσιτετράωρο.