Μετάβαση στην αρχική σελίδα

Πώς να αντιμετωπίσετε τον επιχείλιο έρπη;

Τα επτά πλεονεκτήματα του COMPEED® Αόρατο Επίθεμα για τον Επιχείλιο Έρπη

Κάθε COMPEED® Αόρατο Επίθεμα για τον Επιχείλιο Έρπη προσφέρει επτά σημαντικά πλεονεκτήματα για την αντιμετώπιση και την εξάλειψη του επιχείλιου έρπητα.

1. Δρα γρήγορα.

Για να διασφαλίσετε τα σωστά επίπεδα υγρασίας στην πληγή, το επίθεμα διευκολύνει τη μεταφορά θρεπτικών ουσιών. Αυτό διεγείρει τον μηχανισμό επούλωσης του δέρματος, επιταχύνοντας τη διαδικασία επούλωσης. Αν και ο τρόπος δράσης του επιθέματος διαφέρει από αυτόν της κρέμας που περιέχει 5% ακικλοβίρη, είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι τα επιθέματα παρέχουν συγκρίσιμο χρόνο επούλωσης*.

*Karlsmark T, Goodman JJ, Drouault Y, Lufrano L, Pledger GW. Τυχαιοποιημένη κλινική μελέτη σύγκρισης του COMPEED® επίθεμα για τον επιχείλιο έρπη με κρέμα που περιέχει 5% ακικλοβίρη για την αντιμετώπιση του ιού του απλού έρπητα (herpes simplex labialis). J Eur Acad Dermatol Venereol. 2008; 22 (10): 1184-1193.

2. Καλύπτει άμεσα τον επιχείλιο έρπη.

Το επίθεμα κάνει τον έρπη σχεδόν αόρατο, μειώνοντας έτσι το αίσθημα ντροπής ή άγχους που μπορεί να νιώσετε κατά την διάρκεια κοινωνικών συναναστροφών εξαιτίας της εμφάνισής σας.

Επιπλέον, μπορείτε να εφαρμόσετε make up ή κραγιόν πάνω από το επίθεμα, μειώνοντας την εμφάνιση του επιχείλιου έρπητα.

3. Ανακουφίζει από τον πόνο.

Το επίθεμα έχει καταπραϋντική δράση καθώς καλύπτει και προστατεύει τις νευρικές απολήξεις που είναι εκτεθειμένες στην πληγή.

4. Μειώνει την ερυθρότητα και τη φλεγμονή.

Για να μειωθεί η τάση στο δέρμα, το επίθεμα μειώνει τη φλεγμονή και ελαττώνει την ερυθρότητα.

5. Μειώνει το αίσθημα φλόγωσης, τον κνησμό και το τσούξιμο.

Το επίθεμα έχει καταπραϋντική δράση καθώς μειώνει την τάση στο δέρμα.

6. Μειώνει την εμφάνιση φουσκαλών και προλαμβάνει τη δημιουργία εφελκίδων.

Το επίθεμα δημιουργεί ένα περιβάλλον προστατευμένο από μικρόβια που δεν επιτρέπει στον επιχείλιο έρπη να στεγνώσει, προλαμβάνοντας τη δημιουργία εφελκίδων. Είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι οι πιθανότητες να δημιουργηθεί επίπονη εφελκίδα με τη χρήση του COMPEED® Αόρατο Επίθεμα για τον Επιχείλιο Έρπη είναι λιγότερες από ότι με τη χρήση κρέμας με 5% ακικλοβίρη*.

*Karlsmark T, Goodman JJ, Drouault Y, Lufrano L, Pledger GW. Τυχαιοποιημένη κλινική μελέτη σύγκρισης του COMPEED® επίθεμα για τον επιχείλιο έρπη με κρέμες που περιέχουν 5% ακικλοβίρη για την αντιμετώπιση του ιού του απλού έρπη (herpes simplex labialis). J Eur Acad Dermatol Venereol. 2008; 22 (10): 1184-1193.

7. Μειώνει τον κίνδυνο επιμόλυνσης από την πληγή.

Το COMPEED® Αόρατο Επίθεμα για τον Επιχείλιο Έρπη δημιουργεί έναν προστατευτικό φραγμό* στον έρπη εμποδίζοντας τον ιό να περάσει, ο οποίος συμβάλει στη μείωση του κινδύνου εξάπλωσης του ιού. Επίσης, αποτρέπει τους πάσχοντες ανθρώπους από το να αγγίζουν τον έρπη, το οποίο αποτελεί έναν συνηθισμένο τρόπο μετάδοσης του ιού. Ακόμη, απωθεί το νερό και τα βακτήρια.

*Το επίθεμα λειτουργεί ως αντιιική ασπίδα μειώνοντας τον κίνδυνο εξάπλωσης του έρπητα.

 

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης των COMPEED® για την αντιμετώπιση του επιχείλιου έρπητα

Το COMPEED® Αόρατο Επίθεμα για τον Επιχείλιο Έρπη μένει στη θέση του για έως και 12 ώρες*, ενώ οι κρέμες με 5% ακικλοβίρη πρέπει να εφαρμόζονται κάθε τέσσερις ώρες.

Για να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα που σχετίζονται με κάθε ένα από τα στάδια του ξεσπάσματος, κάθε COMPEED® Αόρατο Επίθεμα για τον Επιχείλιο Έρπη παρέχει συγκρίσιμο χρόνο επούλωσης σε σχέση με τις κρέμες που περιέχουν 5% ακικλοβίρη**. Πάραυτα, όπως φαίνεται από το παρακάτω σχεδιάγραμμα, το επίθεμα παρέχει επίσης επιπλέον πλεονεκτήματα που το διαφοροποιούν από άλλες τέτοιου είδους θεραπείες.

*Σε κλινική μελέτη 174 ατόμων, 25% εξ αυτών δήλωσαν διάρκεια παραμονής του επιθέματος για 12 ώρες ή και περισσότερο. Η διάρκεια δύναται να κυμανθεί κατά περίπτωση.

*Karlsmark T, Goodman JJ, Drouault Y, Lufrano L, Pledger GW. Τυχαιοποιημένη κλινική μελέτη σύγκρισης του COMPEED® επίθεμα για τον επιχείλιο έρπη με κρέμα που περιέχει 5% ακικλοβίρη για την αντιμετώπιση του ιού του απλού έρπητα (herpes simplex labialis). J Eur Acad Dermatol Venereol. 2008; 22 (10): 1184-1193.

Συμβουλές για την αντιμετώπιση του επιχείλιου έρπητα.

Είναι σημαντικό να διατηρείτε τους κανόνες υγιεινής όταν αντιμετωπίζετε τον επιχείλιο έρπη.
Αν και τα επιθέματα για τον επιχείλιο έρπη COMPEED® καλύπτουν την πληγή (μειώνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης), είναι σημαντικό οι πάσχοντες να τηρούν τις ακόλουθες συστάσεις:

Μην αγγίζετε τον έρπη.

Μην αγγίζετε τον επιχείλιο έρπη (και, αν το κάνετε, πλύντε τα χέρια σας αμέσως).
Μην αγγίζετε ή τρίβετε τα μάτια σας κατά τη διάρκεια εμφάνισης του επιχείλιου έρπητα.

Μην μοιράζεστε αντικείμενα.

Μην μοιράζεστε πιάτα, ποτήρια ή μαχαιροπίρουνα, κραγιόν, οδοντόβουρτσες ή πετσέτες. Αποφύγετε την κοντινή προσωπική επαφή.

Διατηρείτε ένα καλό επίπεδο υγιεινής.

Αλλάξτε όλες τις πετσέτες, οδοντόβουρτσες και σεντόνια μόλις επουλωθεί η πληγή. Πλύντε τα χέρια σας σχολαστικά πριν και μετά την αλλαγή πάνας σε μωρό.