Μετάβαση στην αρχική σελίδα

Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις για τις φουσκάλες

Είναι προτιμότερο να αφήσω τη φουσκάλα να στεγνώσει;

Όχι, το να αφήνετε τη φουσκάλα να στεγνώσει με τον αέρα, εκθέτει την πληγή σε μικρόβια, νερό και αέρα, επιτρέποντάς της να δημιουργήσει κρούστα ή εφελκίδα. Η υδροκολλοειδής τεχνολογία COMPEED® διατηρεί τα επίπεδα της φυσικής υγρασίας στο δέρμα, δημιουργώντας ένα περιβάλλον κατάλληλο για να επιταχυνθεί η διαδικασία επούλωσης και να εμποδίσει τη δημιουργία κρούστας ή εφελκίδας.

Είναι το COMPEED® κατάλληλο για ανθρώπους με διαβήτη ή κυκλοφορικά προβλήματα;

Οι άνθρωποι που πάσχουν από διαβήτη ή έχουν κυκλοφορικά προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα στη διαδικασία επούλωσης πληγών και/ή μείωση του πόνου υπερευαισθησίας. Για την αποφυγή μολύνσεων, οι διαβητικοί θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτούν τον γιατρό τους πριν τη χρήση του Compeed®.

Το COMPEED® μου έγινε λευκό όταν το τοποθέτησα. Είναι φυσιολογικό;

Ναι, αν το επίθεμα έγινε λευκό είναι σημάδι ότι λειτουργεί σωστά. Μην το βγάλετε, λειτουργεί!

Πότε πρέπει να αφαιρέσω το επίθεμα;

Αφήστε το μέχρι να αρχίσει να αποκολλάται από μόνο του. Μένει στη θέση του για αρκετές μέρες.

Συχνές ερωτήσεις για τους κάλους

Τι είναι ο κάλος;

Οι κάλοι είναι περιοχές με πάχυνση του δέρματος στο πόδι που συχνά είναι επώδυνες στην πίεση.

Τι προκαλεί τους κάλους;

Οι κάλοι δημιουργούνται από πίεση εξαιτίας μη καλά εφαρμοζόμενων παπουτσιών. Το δέρμα στο πόδι γίνεται σκληρό με σκοπό την προστασία ενάντια στην πίεση και την τριβή.

Πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι κάλοι;

Αρχικά ανακουφίστε την περιοχή από την πίεση και ενυδατώστε καλά. Εφαρμόστε ένα επίθεμα με σκοπό την προστασία από την τριβή. Τα επιθέματα COMPEED® για τους κάλους περιέχουν μία ειδική γέλη που αφαιρεί τους κάλους προσφέροντας άμεση ανακούφιση από τον πόνο.

Πώς μπορεί να αποφευχθεί η δημιουργία κάλων;

Μειώστε την πίεση και ενυδατώστε τα πόδια σας, ειδικά αν πρόκειται να φορέσετε στενά παπούτσια. Εφαρμόζοντας ένα υδροκολλοειδές επίθεμα, όπως το επίθεμα COMPEED® για κάλους μπορεί να μειωθεί η πίεση διατηρώντας την περιοχή σωστά ενυδατωμένη.

Ποια είναι η διαφορά του κάλου από τη σκλήρυνση;

Ο κάλος είναι πάχυνση του δέρματος σε συγκεκριμένη περιοχή που οδηγεί στη δημιουργία ενός κώνου του οποίου η πίεση διαπερνά το χόριο και προκαλεί πόνο. Στην περίπτωση της σκλήρυνσης, η πάχυνση αφορά μεγαλύτερη περιοχή του δέρματος.

Που εμφανίζονται συνήθως οι κάλοι;

Οι κάλοι εμφανίζονται σε περιοχές που δέχονται πίεση, συχνά πάνω στο κόκαλο όπως είναι στο πλάι από το μικρό δάκτυλο.

Πόσο καιρό χρειάζονται οι κάλοι για να εξαφανιστούν;

Ο μόνος τρόπος για να εξαλείψετε τους κάλους για πάντα είναι να ανακουφίσετε την πίεση που τους προκαλεί. Αν η πίεση διατηρηθεί, οι κάλοι μπορεί να επανέλθουν, ακόμα και αν έχουν εξαλειφθεί εντελώς.

Μπορεί το δραστικό συστατικό των COMPEED® Ενεργά Επιθέματα για Κάλους να καταστρέψει το δέρμα μου;

Τα COMPEED® Ενεργά Επιθέματα για Κάλους περιέχουν ένα δίσκο με σαλικυλικό οξύ το οποίο διασπά τα κύτταρα που σχηματίζουν τον κάλο. Αν το σαλικυλικό οξύ παραμείνει σε επαφή με υγιές δέρμα για πολύ καιρό, μπορεί να δημιουργήσει ερεθισμό. Παρόλα αυτά, είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι τα COMPEED® Ενεργά Επιθέματα για Κάλους κατορθώνουν να παραμείνουν στη θέση τους πιο αποτελεσματικά από τα παραδοσιακά επιθέματα για κάλους, διασφαλίζοντας ότι το σαλικυλικό οξύ δρα μόνο στον κάλο και όχι στο υγιές δέρμα που τον περιβάλλει.

Συχνές Ερωτήσεις για τα κότσια

Τι είναι τα κότσια;

Τα κότσια είναι σκληρά εξογκώματα στην άρθρωση του μεγάλου δακτύλου. Μπορεί να είναι εξαιρετικά επώδυνα.

Πώς δημιουργούνται τα κότσια;

Η εσωτερική πίεση στα δάκτυλα των ποδιών μπορεί να οδηγήσει σε κότσια, καθώς το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού μετατοπίζεται προς τα πάνω και η άρθρωση πιέζεται προς τα έξω. Τα στενά και άβολα παπούτσια μπορούν επίσης να επιδεινώσουν αυτήν την κατάσταση. Τα κότσια μπορούν επίσης να δημιουργηθούν από βαθύτερες ιατρικές καταστάσεις. Αν έχετε αμφιβολίες, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν τα κότσια;

Η μόνη μόνιμη θεραπεία για τα κότσια είναι η χειρουργική επέμβαση. Ευτυχώς, μπορείτε να μειώσετε την τριβή στην πάσχουσα περιοχή. Τα COMPEED® Επιθέματα για κότσια αγκαλιάζουν το δέρμα και σαν «μαξιλάρι» το προστατεύουν από περαιτέρω τριβή, προσφέροντας άμεση ανακούφιση από την πίεση.

Μπορώ να προλάβω το κότσι πριν δημιουργηθεί;

Μπορεί να είναι εφικτό να καθυστερήσετε τη δημιουργία του φροντίζοντας τα πόδια σας. Αποφύγετε την άσκοπη πίεση φορώντας τα κατάλληλα παπούτσια, που εφαρμόζουν σωστά ειδικά στην περιοχή της ένωσης του ποδιού με το μεγάλο δάκτυλο. Σε περιπτώσεις που χρειάζεστε στενά παπούτσια, τοποθετήστε επίθεμα στην περιοχή για να ελαχιστοποιήσετε την πίεση.

Είναι το COMPEED® επίθεμα για κότσια κατάλληλο για άτομα με διαβήτη ή κυκλοφορικά προβλήματα;

Οι άνθρωποι που πάσχουν από διαβήτη θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτούν τον γιατρό τους πριν τη χρήση του Compeed®.

Τι είναι οι σκληρύνσεις;

Α: Οι σκληρύνσεις είνα κίτρινες περιοχές με πάχυνση του δέρματος που συχνά εμφανίζονται στη φτέρνα ή στο πέλμα του ποδιού. Οι σκληρύνσεις είναι συνήθως μεγαλύτερες από τους κάλους και λιγότερο καθορισμένες.

Από τι δημιουργούνται οι σκληρύνσεις;

Οι σκληρύνσεις δημιουργούνται από επαναλαμβανόμενη τριβή, πίεση και βάρος, όταν για παράδειγμα φοράμε ψηλά τακούνια και μετατοπίζεται το βάρος στο πέλμα στο μπροστινό μέρος του ποδιού.

Πώς αντιμετωπίζονται οι σκληρύνσεις;

Ξεκινήστε ανακουφίζοντας και ενυδατώνοντας το σκληρό δέρμα. Δοκιμάστε το COMPEED® Επίθεμα για Σκληρύνσεις για να προστατεύσετε τα πόδια σας από την πίεση, να τα ενυδατώσετε και να έχετε άμεση ανακούφιση.

Μπορώ να προλάβω τη δημιουργία σκλήρυνσης;

Για να προλάβετε τη δημιουργία μιας σκλήρυνσης, προσπαθήστε να ενυδατώνετε την περιοχή με μια κρέμα ποδιών και να κάνετε απολέπιση. Αυτό θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα πριν σκληρύνουν. Είναι επίσης καλή ιδέα να προστατεύετε τα πόδια από την τριβή, ειδικά αν τα παπούτσια που θα φορέσετε μετατοπίζουν περισσότερο βάρος στο πέλμα και στο πίσω μέρος του ποδιού.

Είναι τα COMPEED® Επιθέματα για Σκληρύνσεις κατάλληλα για ανθρώπους με διαβήτη ή κυκλοφορικά προβλήματα;

Οι άνθρωποι που πάσχουν από διαβήτη θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτούν τον γιατρό τους πριν χρησιμοποιήσουν επιθεμάτα Compeed®.

Συχνές Ερωτήσεις για τον επιχείλιο έρπη

Τι είναι ο επιχείλιος έρπης;

Ο επιχείλιος έρπης είναι μία μόλυνση που προκαλείται από τον ιό του απλού έρπητα Herpes Simplex και εκδηλώνεται με τη μορφή φλυκταινών (φουσκάλες) που περιέχουν υγρό και εμφανίζονται γύρω από τα χείλη, τη μύτη ή το πηγούνι.

Τι προκαλεί τον επιχείλιο έρπη;

Συνήθως, ο ιός του έρπητα μεταδίδεται στην παιδική ηλικία. Σχεδόν 80% του ενήλικου πληθυσμού έχει τον ιό, αλλά σε πολλούς ανθρώπους δεν εκδηλώνεται. Η ενεργοποίηση του ιού μπορεί να πυροδοτηθεί από διάφορους παράγοντες όπως:

 • Άγχος
 • Αδύναμο ανοσοποιητικό
 • Κόπωση
 • Πυρετός
 • Κρύωμα ή ίωση
 • Ακραίες καιρικές συνθήκες (κρύο/ζέστη)
 • Έκθεση στον ήλιο
 • Εμμηνόρροια
 • Ορμόνες
Ποιοι είναι οι τρόποι αντιμετώπισης του επιχείλιου έρπητα;

Προς το παρόν, οι εκδηλώσεις του ιού αντιμετωπίζονται με κρέμες ή υδροκολλοειδή επιθέματα. Το COMPEED® επίθεμα για τον επιχείλιο έρπη κρύβει, προστατεύει και ανακουφίζει από τον πόνο άμεσα ενώ παράλληλα επιτυγχάνει συγκρίσιμο χρόνο επούλωσης σε σχέση με κρέμα που περιέχει 5% ακικλοβίρη.*

*Karlsmark T, Goodman JJ, Drouault Y, Lufrano L, Pledger GW. Τυχαιοποιημένη κλινική μελέτη σύγκρισης του COMPEED® επίθεμα για τον επιχείλιο έρπη με κρέμα που περιέχει 5% ακικλοβίρη για την αντιμετώπιση του ιού του απλού έρπητα (herpes simplex labialis). J Eur Acad Dermatol Venereol. 2008; 22 (10): 1184-1193.

Πώς μπορεί να αποφευχθεί ο επιχείλιος έρπης;

Παρόλο που η εκδήλωση του έρπητα δεν μπορεί να αποφευχθεί, τα κάτωθι μπορεί να μειώσουν τη μετάδοση του ιού και τη συχνότητα των εμφανίσεων:

 • Αν ακουμπήσετε την περιοχή του έρπητα, πλύντε αμέσως τα χέρια σας.
 • Μη φιλάτε και μη μοιράζεστε ποτά ή προϊόντα περιποίησης χειλιών μέχρι να εξαφανιστεί ο έρπης.
 • Εάν γνωρίζετε ποιοι παράγοντες ενεργοποιούν τον ιό στην περίπτωσή σας, προσπαθήστε να εκτίθεστε σε αυτούς όσο το δυνατόν λιγότερο. Για παράδειγμα, αν γνωρίζετε ότι οι ακραίες καιρικές συνθήκες ενεργοποιούν τον έρπη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βάλσαμο χειλιών με προστασία SPF.
 • Είναι αδύνατον να απαλλαγείτε τελείως από τον ιό Herpes Simplex ή να αποτρέψετε μια νέα εκδήλωσή του.
Μπορεί το επίθεμα να κοπεί ώστε να ταιριάζει στο μέγεθος της πληγής;

Όχι. Αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται καθώς μπορεί να περιορίσει την αποτελεσματικότητα του επιθέματος.

Μπορώ να τρώω και να πίνω ενώ φοράω το επίθεμα;

Ναι, αλλά να είσαστε πάντα βέβαιοι ότι το προϊόν είναι στη θέση του. Καθώς ο ιός βρίσκεται στα στοματικά υγρά του πάσχοντα από επιχείλιο έρπη, δεν συνιστάται η κοινή χρήση ποτηριών ή μαχαιροπίρουνων με άλλους.

Έχει το επίθεμα προστασία UV;

Όχι. Δεν συστήνουμε την έκθεση στον ήλιο, αν αυτό είναι εφικτό.

Μπορώ να βάλω make up, κραγιόν ή αντηλιακό πάνω από το επίθεμα;

Ναι, μπορείτε να βάλετε make up, κραγιόν ή αντηλιακό πάνω από το επίθεμα. Προσέχετε να μην βάλετε κρέμα ή κραγιόν κάτω από το επίθεμα καθώς αυτό θα μπορούσε να εμποδίσει τη σωστή εφαρμογή του.

Μπορώ να φιλήσω κάποιον όταν φοράω το επίθεμα;

Δώστε προσοχή. Το επίθεμα βοηθάει στη μείωση της επιμόλυνσης από την πληγή, εάν τοποθετείται σωστά και σφραγίζει κατάλληλα την πληγή. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει τα ίδια προληπτικά μέτρα όπως συμβαίνει πάντα με τον επιχείλιο έρπη. Καθώς ο ιός βρίσκεται επίσης στα στοματικά υγρά του πάσχοντα από τον επιχείλιο έρπη, δεν συνιστάται η στενή στοματική επαφή.

Το προϊόν πρέπει να εφαρμόζεται όλο το εικοσιτετράωρο ή μόνο κατά τη διάρκεια που είμαστε ξύπνιοι;

Για βέλτιστα αποτελέσματα, συνιστάται η χρήση του όλο το εικοσιτετράωρο.