Μετάβαση στην αρχική σελίδα

Τι είναι η φουσκάλα;

Ο κύκλος της φουσκάλας

Η άμεση αντιμετώπιση της φουσκάλας θα μικρύνει την περίοδο ίασης.

Όπως βλέπετε στις εικόνες, όσο πιο σύντομα τοποθετήσετε το επίθεμα Compeed®, τόσο πιο σύντομα θα ανακουφιστείτε από τον πόνο. Για την ακρίβεια, το Compeed® είναι τόσο αποτελεσματικό που αν το εφαρμόσετε με τα πρώτα σημάδια της τριβής (κνησμός και τσούξιμο), μπορείτε να προλάβετε τη δημιουργία της φουσκάλας.

Στάδιο 1: κνησμός και τσούξιμο

Τι συμβαίνει; Η αιφνίδια και συνεχής τριβή ενεργοποιεί τις ευαίσθητες νευρικές απολήξεις στην πίεση στα ανώτερα στρώματα του δέρματος και προκαλεί πόνο, ερυθρότητα και ερεθισμό στο δέρμα.
Πώς βοηθάει το COMPEED®: Εφαρμόζοντας ένα COMPEED® Επίθεμα για Φουσκάλες μπορείτε να προλάβετε περαιτέρω ανάπτυξη της φουσκάλας. Η επιφάνειά του είναι σαν μαξιλάρι και δρα σαν δεύτερο δέρμα ώστε να δημιουργήσει ένα προστατευτικό φραγμό ενάντια στην τριβή που προκαλεί τις φουσκάλες.

Στάδιο 2: σχηματισμός φουσκάλας

Τι συμβαίνει; Οι φουσκάλες σχηματίζονται όταν η τριβή στην ανώτερη στοιβάδα του δέρματος το αναγκάζει να διαχωριστεί από την κατώτερη στοιβάδα. Το κενό που δημιουργείται ανάμεσά τους γεμίζει με υγρό.
Πώς μπορεί να βοηθήσει το COMPEED®; Αφού απολυμανθεί προσεκτικά η πληγή, πρέπει να τοποθετήσετε στην πάσχουσα περιοχή ένα επίθεμα για φουσκάλες COMPEED®. Αφήστε το στη θέση του μέχρι να αρχίσει να αποκολλάται (μπορεί να μείνει στη θέση του για πολλές μέρες). Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, το επίθεμα COMPEED® θα σας ανακουφίσει από τον πόνο και θα προστατεύσει την πληγή από την τριβή, αποτρέποντας περαιτέρω ζημιά.

Στάδιο 3: ανοιχτή πληγή.

Τι συμβαίνει; Αν η φουσκάλα σπάσει και δημιουργηθεί ανοιχτή πληγή πρέπει να δράσετε άμεσα. Οι σπασμένες φουσκάλες είναι πολύ πιθανό να μολυνθούν και σε αυτό το στάδιο, είναι σημαντικό να απολυμάνετε την πληγή το συντομότερο δυνατόν.
Πώς μπορεί να βοηθήσει το COMPEED®; Αφού απολυμανθεί προσεκτικά η πληγή, πρέπει να εφαρμόσετε στην πληγή ένα επίθεμα για φουσκάλες COMPEED®. Θα προστατεύσει την πληγή από βακτήρια, βρωμιά και νερό, που είναι επιβλαβή και θα δημιουργήσει ένα ιδανικό περιβάλλον για την επούλωση.

Στάδιο 4: σχηματισμός εφελκίδας.

Τι συμβαίνει; Αν δεν αντιμετωπιστεί η φουσκάλα, θα δημιουργήσει εφελκίδα. Αυτό συμβαίνει γιατί το υγρό από την πληγή στεγνώνει και δημιουργεί αυτήν την κρούστα. Η διαδικασία επούλωσης μιας φουσκάλας με εφελκίδα μπορεί να διαρκέσει περισσότερο και να είναι πιο επίπονη από ότι μιας ανέπαφης φουσκάλας. Επιπλέον, η εφελκίδα μπορεί επίσης να σπάσει, δημιουργώντας δευτερεύουσες μολύνσεις.
Πώς μπορεί να βοηθήσει το COMPEED®; Τα επιθέματα για φουσκάλες COMPEED® διατηρούν την υγρασία και εμποδίζουν τη δημιουργία εφελκίδας, εξασφαλίζοντας ταχύτερη επούλωση.

Στάδιο 5: επούλωση.

Τι συμβαίνει; Δημιουργείται νέος ιστός και η πληγή επουλώνεται.

Πώς μπορεί να βοηθήσει το COMPEED®

Χάρη στο ιδανικό περιβάλλον που δημιουργείται με την εφαρμογή του επιθέματος για φουσκάλες COMPEED®, νέα κύτταρα μεταφέρονται γρήγορα στο εσωτερικό της πληγής επιταχύνοντας τη διαδικασία επούλωσης.