Μετάβαση στην αρχική σελίδα

Τι είναι ο κάλος;

Τι προκαλεί τους κάλους

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που προκαλούν και επιδεινώνουν την υπερβολική πίεση που καταλήγει στη δημιουργία κάλων. Ανάμεσά τους είναι και τα λάθος υποδήματα: Σφιχτά ή πολύ χαλαρά παπούτσια, ειδικά μυτερά ή ψηλοτάκουνα παπούτσια, μπορεί να αυξήσουν την πίεση που υποστηρίζει διάφορα μέρη του ποδιού. Ένας έντονος τρόπος ζωής και η ορθοστασία σε σκληρές επιφάνειες μπορούν να προκαλέσουν αυξημένη πίεση και πιθανόν δημιουργία κάλου. Υπάρχουν επίσης και άλλοι παράγοντες που σχετίζονται με τη μορφολογία και την ανατομία του ποδιού.

Ο κύκλος του κάλου

Μπορεί να επιλέξετε να καθυστερήσετε την αντιμετώπιση του κάλου μέχρι να σας πονέσει, ή μέχρι η εμφάνισή του να σας ανησυχήσει. Αυτό είναι λάθος, γιατί θα επιμηκύνει τον χρόνο που χρειάζεται για τη θεραπεία του. Όσο πιο σύντομα ξεκινήσετε την αντιμετώπιση του κάλου, τόσο πιο γρήγορα θα επουλωθεί.

Στάδιο 1: δημιουργία κάλου.

Το δέρμα, υπό πίεση, αρχίζει να δημιουργεί περίσσεια κυττάρων. Η περιοχή του δέρματος με πάχυνση ονομάζεται κάλος.

Στάδιο 2: εξέλιξη του κάλου.

Η διαδικασία αφαίρεσης επιταχύνεται με τη χρήση των COMPEED® Μεσαία Επιθέματα για Κάλους που εμποδίζουν την είσοδο μικροβίων και δημιουργούν ένα υγρό περιβάλλον που προάγει τη διαδικασία επούλωσης. Η αντιμετώπιση με COMPEED® Μεσαία Επιθέματα για Κάλους και COMPEED® Ενεργά Επιθέματα για Κάλους είναι η καλύτερη μέθοδος για την αντιμετώπιση των κάλων στο σπίτι. Τα COMPEED® Μεσαία Επιθέματα για Κάλους διαθέτουν ένα κοκκώδες σχέδιο που παρέχει προστασία, μοιράζει και ελαχιστοποιεί την πίεση στον κάλο και προσφέρει άμεση και διαρκή ανακούφιση. Τα COMPEED® Ενεργά Επιθέματα για Κάλους περιέχουν ένα δίσκο σαλικυλικού οξέος, το οποίο επιταχύνει την αφαίρεση, επειδή διασπά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που αποτελούν τον κάλο.

Στάδιο 3: ανάπτυξη του κάλου.

Καθώς το μέγεθος του κάλου αυξάνεται, η άκρη του κάλου ασκεί πίεση στη βασική στοιβάδα του δέρματος και των νευρικών απολήξεων που περιέχει. Αυτή είναι η αιτία του πόνου. Η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν αντιμετωπίζουν τον κάλο μέχρι ο πόνος να είναι αφόρητος ή μέχρι να αρχίσει η εμφάνισή του να παρεμβάλλεται στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Στάδιο 4: αφαίρεση.

Οι κάλοι είναι προσωρινές καταστάσεις, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όσο πιο σύντομα εφαρμόσετε το επίθεμα, τόσο πιο γρήγορα μπορούν να αφαιρεθούν. Έχει αποδειχθεί ότι η χρήση ειδικών επιθεμάτων για κάλους, όπως η χρήση των COMPEED® Μεσαία Επιθέματα για Κάλους (ή των COMPEED® Ενεργά Επιθέματα για Κάλους για τους πιο «προβληματικούς» κάλους), επιταχύνει την αφαίρεσή τους, ενώ παράλληλα ανακουφίζει από τον πόνο.