Φουσκάλες 3 ελάχιστη ανάγνωση

Πώς να αποφύγετε και να αντιμετωπίσετε τις φουσκάλες όταν φοράτε καινούργια παπούτσια

Πώς να αποφύγετε και να αντιμετωπίσετε τις φουσκάλες όταν φοράτε καινούργια παπούτσια Πώς να αποφύγετε και να αντιμετωπίσετε τις φουσκάλες όταν φοράτε καινούργια παπούτσια Πώς να αποφύγετε και να αντιμετωπίσετε τις φουσκάλες όταν φοράτε καινούργια παπούτσια

Οι φουσκάλες είναι ό,τι χειρότερο. Μπορούν να σπάσουν οποιαδήποτε στιγμή και να κάνουν κάθε βήμα σας μια οδυνηρή εμπειρία. Παρόλο που είναι μικρές σε μέγεθος, μπορούν να φέρουν κυριολεκτικά τα πάνω κάτω εν ώρα εργασίας, στην προπόνηση, στις διακοπές ή στις ιδιαίτερες στιγμές σας. Διαβάστε στον σχετικό οδηγό μας πώς να αποφεύγετε τις φουσκάλες.

Πώς... δημιουργούνται οι φουσκάλες;

Οι περισσότερες φουσκάλες δημιουργούνται όταν το δέρμα σας τρίβεται με τα παπούτσια ή τις κάλτσες σας επανειλημμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η κατεστραμμένη ανώτερη στιβάδα του δέρματος αποσχίζεται από τις υποκείμενες στιβάδες και στο κενό που δημιουργείται συγκεντρώνεται υγρό για να σχηματιστεί μια συμπαγής φυσαλίδα κάτω από το δέρμα, που δεν είναι άλλη από τη φουσκάλα που τόσο πολύ φοβόμαστε. Σχηματίζονται πολύ γρήγορα, μπορεί να χρειαστούν αρκετές μέρες για να επουλωθούν και εάν σπάσουν μπορούν να μολυνθούν, με αποτέλεσμα ο πόνος να επιδεινωθεί.

Φουσκάλες δημιουργούνται κατά κύριο λόγο το καλοκαίρι, επειδή τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες και πολλή υγρασία τα πόδια μας έχουν την τάση να πρήζονται λόγω της κατακράτησης υγρών, με αποτέλεσμα τα παπούτσια να πιέζουν τα πόδια μας σε ορισμένα σημεία. Εκτός αυτού, τα πόδια ιδρώνουν πιο πολύ το καλοκαίρι. Έτσι, ο συνδυασμός πρησμένων και ιδρωμένων ποδιών είναι επικίνδυνος, καθώς δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη τριβής.

Συνιστάται για εσένα
Φουσκάλες

Πώς να αντιμετωπίσετε τις φουσκάλες στα πόδια

Για τη δημιουργία φουσκαλών ευθύνονται, επίσης, πολλές δραστηριότητες. Όταν φοράτε παπούτσια με κακή εφαρμογή, δραστηριότητες όπως το τρέξιμο, η γυμναστική ή ακόμα και το γκολφ ή η κηπουρική μπορούν να οδηγήσουν στην εμφάνιση επώδυνων φουσκαλών λόγω των επαναλαμβανόμενων κινήσεων. Οι πεζοπόροι εμφανίζουν φουσκάλες συχνά, ειδικά όταν οι κάλτσες τους βρέχονται και αναπτύσσεται τριβή μεταξύ του ποδιού και των πεζοπορικών παπουτσιών. Οποιαδήποτε δραστηριότητα περιλαμβάνει πολύ περπάτημα, όπως η επίσκεψη σε πάρκο αναψυχής με την οικογένειά σας ή μια μέρα αγορών, μπορεί να καταστραφεί από παπούτσια που είναι περισσότερο κομψά παρά άνετα. Έχετε προγραμματίσει βραδινή έξοδο; Δεν θέλετε να ξυπνήσετε με φουσκάλες το επόμενο πρωί. Είστε έτοιμοι να αναχωρήσετε για πολυήμερες διακοπές; Προσέξτε! Όλο αυτό το περπάτημα και η περιήγηση σε αξιοθέατα συμβάλλουν σίγουρα στην πολιτιστική καλλιέργειά σας, αλλά μπορούν επίσης να επιβαρύνουν πολύ τα πόδια σας.

Πώς... να αποφύγετε τις φουσκάλες από καινούργια παπούτσια

Για να προλάβετε τις φουσκάλες προτού εμφανιστούν, είναι σημαντικό να διατηρείτε τα πόδια σας σε καλή κατάσταση. Το υπερβολικά ξηρό δέρμα προσφέρεται περισσότερο για την εκδήλωση ερεθισμών σε σχέση με το υγιές δέρμα. Έτσι, προσπαθήστε να εφαρμόζετε μια κρέμα ποδιών κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο. Ένας άλλος τρόπος να αποφύγετε τις φουσκάλες είναι να φοράτε παπούτσια με καλή εφαρμογή και άνετες κάλτσες. Ενδεχομένως, να πρέπει να φορέσετε επίσης εσωτερικούς πάτους. Εάν έχετε μια κουραστική μέρα με πολύ περπάτημα ή φυσική δραστηριότητα μπροστά σας ή εάν πρέπει να φορέσετε ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια μέχρι να «ανοίξει», μπορείτε επίσης να λάβετε μέτρα προστασίας για τα πόδια σας ήδη από την πρώτη ένδειξη ερυθρότητας ή ερεθισμού χρησιμοποιώντας στικ προστασίας ή επιθέματα για φουσκάλες.

Πώς... να αντιμετωπίσετε τις φουσκάλες

Μόλις δημιουργηθεί μια φουσκάλα, θα πρέπει να την αντιμετωπίσετε γρήγορα προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο πόνος και να αποφευχθεί τυχόν μόλυνση. Εάν μια φουσκάλα δεν αντιμετωπιστεί κατάλληλα , μπορεί να εκθέσετε τον εαυτό σας στην πιθανότητα μόλυνσης ή να καθυστερήσετε τη διαδικασία επούλωσης.
Αφού καθαρίσετε απαλά την περιοχή, τοποθετήστε ένα ειδικό επίθεμα για φουσκάλες το οποίο θα προστατέψει τη φουσκάλα από την επιβαρυντική πίεση και την τριβή και θα θωρακίσει την πληγή από τα βακτήρια και τις ακαθαρσίες. Προσπαθήστε να μη φορέσετε κάτι που θα μπορούσε να ερεθίσει την περιοχή. Είναι καλύτερο να μη σπάτε τη φουσκάλα, αλλά εάν σκάσει από μόνη της, καθαρίστε την απαλά με νερό και ήπιο σαπούνι. Εάν μπορείτε, κάντε ποδόλουτρο με αλατόνερο και αφήστε την περιοχή να μουλιάσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια καλύψτε την με καινούργιο επίθεμα ειδικά για φουσκάλες. Γενικά, οι φουσκάλες μπορούν να σας χαλάσουν τη μέρα, αλλά με το στικ ή τα επιθέματα για φουσκάλες COMPEED , η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί και εσείς να μπορέσετε να συνεχίσετε τη μέρα σας κανονικά.