Φουσκάλες

Πώς να αποφύγετε τις φουσκάλες κατά την πεζοπορία

3 ελάχιστη ανάγνωση
Πώς να αποφύγετε τις φουσκάλες κατά την πεζοπορία Πώς να αποφύγετε τις φουσκάλες κατά την πεζοπορία Πώς να αποφύγετε τις φουσκάλες κατά την πεζοπορία

Η πεζοπορία στην ύπαιθρο είναι μια μοναδική εμπειρία. Η πανέμορφη φύση, ο φρέσκος αέρας, η ηρεμία και η ησυχία, όλα συντελούν σε μια υπέροχη περιπέτεια. Αλλά δεν είναι όλες οι πεζοπορικές εμπειρίες ίδιες και το μυστικό βρίσκεται στην προετοιμασία. Αυτό περιλαμβάνει τον καθορισμό της διαδρομής, την τοποθέτηση χάρτη, νερού, φαγητού και λίγων ελαφριών στρώσεων ρούχων στο σακίδιό σας. Εάν είστε πολύ ενθουσιασμένοι, μπορείτε ακόμα και να κάνετε εξάσκηση περπατώντας στη γειτονιά σας με το σακίδιό σας. Μετά από όλα αυτά, θα είστε έτοιμοι να βγείτε στο μονοπάτι. Τα πόδια σας όμως;

Μια απαιτητική πεζοπορία μέσα στο δάσος μπορεί να σας κάνει να νιώσετε υπέροχα, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τα πόδια σας, καθώς ένας τραυματισμός μπορεί να χαλάσει ολόκληρη την εξόρμηση, τόσο για εσάς όσο και για τους συνοδοιπόρους σας. Ένας από τους πιο κοινούς τραυματισμούς των ποδιών κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας είναι οι φουσκάλες. Παρόλο που οι φουσκάλες φαντάζουν κάτι μικρό, η σοβαρότητά τους δεν θα πρέπει να παραβλέπεται. Εάν τις αγνοήσετε, απλά θα έρθετε αντιμέτωποι με μια οδυνηρή εμπειρία.

Πώς... να προλάβετε τις φουσκάλες στην πεζοπορία

Μην ανησυχείτε, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε την εμφάνιση φουσκαλών. Το πρώτο και πιο σημαντικό που μπορείτε να κάνετε είναι να επιλέξετε τα σωστά μποτάκια πεζοπορίας για το πόδι σας και το είδος των πεζοπορικών εξορμήσεων που επιλέγετε. Κατά την αγορά παπουτσιών για πεζοπορία, η σωστή εφαρμογή είναι πολύ σημαντική. Θα πρέπει να προσφέρουν αρκετό χώρο ώστε τα δάκτυλα να μπορούν να κινούνται και καλή υποστήριξη στους αστραγάλους. Το μποτάκι θα πρέπει να εφαρμόζει τέλεια στο μετατάρσιο και να συγκρατεί τη φτέρνα σταθερή. Εάν νιώθετε τη φτέρνα σας να γλιστρά, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βγάλετε φουσκάλες. Δοκιμάζετε πάντοτε τα μποτάκια πεζοπορίας μαζί με κατάλληλες κάλτσες για όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτική αίσθηση άνεσης και εφαρμογής. Συνιστάται να επιλέγετε ειδικές συνθετικές κάλτσες με ύφασμα που απορροφά την υγρασία και επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει. Βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε κάλτσες που εφαρμόζουν σωστά στο πόδι σας και δεν μετακινούνται πάνω-κάτω όταν περπατάτε.

Μπορείτε να επιλέξετε από μια ευρεία γκάμα παπουτσιών πεζοπορίας διαφορετικού στυλ, κοπής και υλικών. Ο καλύτερος συνδυασμός εξαρτάται από τον τύπο του εδάφους που θα κάνετε πεζοπορία, επομένως ενημερώστε σχετικά το προσωπικό του καταστήματος ώστε να μπορέσει να σας προτείνει τις καλύτερες επιλογές. Μόλις βρείτε το σωστό ζευγάρι παπούτσια, φροντίστε να δώσετε τον χρόνο που χρειάζεται ώστε να πάρουν τη φόρμα του ποδιού σας. Επίσης, μπορείτε σε μεγάλο βαθμό να αποφύγετε τις φουσκάλες φροντίζοντας να διατηρείτε τα πόδια σας στεγνά. Είναι χρήσιμο να έχετε μαζί σας δύο ή τρία επιπλέον ζευγάρια κάλτσες για να αλλάξετε αν τύχει και πατήσετε σε νερό.

Συνιστάται για εσένα
Φουσκάλες

Πώς να αντιμετωπίζετε τις φουσκάλες λόγω πεζοπορίας

Μπορεί να έχετε βάλει στόχο το σακίδιό σας να είναι ελαφρύ, αλλά είναι σημαντικό να πάρετε μαζί σας ένα κουτί πρώτων βοηθειών το οποίο θα περιλαμβάνει ένα στικ προστασίας από τις φουσκάλες, ειδικά επιθέματα για φουσκάλες, απορροφητικές γάζες, και απολυμαντικό. Εάν βγάλετε φουσκάλα, θα πρέπει να ενεργήσετε γρήγορα ώστε να μην υπάρξουν αχρείαστες καθυστερήσεις ή ενοχλήσεις. Εάν η φουσκάλα έχει σπάσει και έχει δημιουργηθεί ανοιχτή πληγή, καθαρίστε την με το απολυμαντικό, στεγνώστε την περιοχή με μια απορροφητική γάζα και καλύψτε με ένα ειδικό επίθεμα για φουσκάλες. Εάν η φουσκάλα δεν έχει σπάσει εφαρμόστε ένα επίθεμα για φουσκάλες απευθείας στο σημείο. Μην μπείτε στον πειρασμό να σπάσετε μια φουσκάλα, καθώς υπάρχει κίνδυνος η πληγή να μολυνθεί. Εάν λάβετε αυτές τις συμβουλές υπόψη, θα εξασφαλίσετε μια υπέροχη και ξέγνοιαστη εμπειρία, απαλλαγμένη από φουσκάλες στην επόμενη πεζοπορία σας.