Φουσκάλες 3 ελάχιστη ανάγνωση

Αγοράστε αθλητικά παπούτσια με γνώμονα τα πόδια σας

Αγοράστε αθλητικά παπούτσια με γνώμονα τα πόδια σας Αγοράστε αθλητικά παπούτσια με γνώμονα τα πόδια σας Αγοράστε αθλητικά παπούτσια με γνώμονα τα πόδια σας

Μια επώδυνη φουσκάλα μπορεί να ανακόψει τις θετικές επιδόσεις σας. Στην πραγματικότητα, οι φουσκάλες μπορούν να βάλουν τέλος μέχρι και στην καριέρα κορυφαίων αθλητών. Παρόλο που δεν είναι τόσο σοβαρό πρόβλημα όσο τα κατάγματα και τα διαστρέμματα, οι φουσκάλες δεν θα πρέπει να παραβλέπονται , καθώς μπορούν να επηρεάσουν τη συγκέντρωση και την απόδοσή σας. Η καλύτερη πρακτική για έναν αθλητή είναι να προστατεύσει τα πόδια του εξ αρχής από τις φουσκάλες και η επιλογή παπουτσιών είναι το σημείο στο οποίο η πρόληψη ξεκινά.

Όταν τρέχετε, το πόδι σας έρχεται σε επαφή με το έδαφος με τον ίδιο τρόπο σε κάθε σας βήμα, με αποτέλεσμα το δέρμα σας τρίβεται επανειλημμένα στην επιφάνεια των παπουτσιών ή στις κάλτσες σας στα ίδια σημεία. Τα παπούτσια με κακή εφαρμογή που είναι είτε πολύ στενά είτε πολύ μεγάλα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της τριβής εξαιτίας της οποίας δημιουργούνται οι φουσκάλες. Τα παπούτσια για τρέξιμο είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να προλαμβάνουν τις φουσκάλες και τους τραυματισμούς που προκαλούνται από αυτή την επαναλαμβανόμενη κίνηση προσφέροντας ειδική ενισχυμένη προστασία που βοηθά στην απορρόφηση των κραδασμών.

Πώς... Τι να προσέξετε στα παπούτσια τρεξίματος

Τα ιδανικά παπούτσια για τρέξιμο θα πρέπει να ταιριάζουν με τον τύπο της δραστηριότητας και το σχήμα του ποδιού σας. Όταν αγοράζετε παπούτσια για τρέξιμο, ενημερώστε το προσωπικό του καταστήματος για τις συνήθειες και το προπονητικό πρόγραμμα που ακολουθείτε: πόση ώρα τρέχετε, σε τι είδους περιβάλλον τρέχετε, καθώς και για τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζετε με τα πόδια σας. Ορισμένα παπούτσια για τρέξιμο είναι σχεδιασμένα για πεζοδρόμιο και είναι ελαφριά, ευέλικτα και προστατεύουν τα πόδια κατά τη διάρκεια επαναλαμβανόμενων διαδρομών σε σκληρές, ομοιόμορφες επιφάνειες. Ορισμένα παπούτσια είναι σχεδιασμένα για εκτός δρόμου διαδρομές με βραχώδες, λασπώδες έδαφος και άλλα εμπόδια. Αυτά τα παπούτσια προσφέρουν μεγάλη σταθερότητα στον αστράγαλο και καλύτερη υποστήριξη για ανώμαλες επιφάνειες.

Μόλις καταλήξετε στον τύπο του παπουτσιού που χρειάζεστε, είναι ώρα να ασχοληθείτε με την εφαρμογή. Τα πόδια έχουν την τάση να πρήζονται ελαφρώς προς το τέλος της μέρας, ομοίως με τον τρόπο που «ανοίγουν» κατά τη διάρκεια του τρεξίματος, επομένως σας συνιστούμε να δοκιμάζετε παπούτσια στο τέλος της μέρας για πιο ακριβή εφαρμογή.

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος ανάμεσα στα δάκτυλα και το μπροστινό μέρος του παπουτσιού. Το κενό ανάμεσα στο τέλος του ποδιού και το μπροστινό μέρος του παπουτσιού θα πρέπει χοντρικά να είναι ίσο το πλάτος του αντίχειρα σας. Το πόδι σας θα πρέπει να είναι κεντραρισμένο στη εσωτερική επιφάνεια του παπουτσιού και το παπούτσι να το αγκαλιάζει, χωρίς να το σφίγγει αλλά ούτε να είναι χαλαρό.

Αφού βρείτε ένα ζευγάρι με κατάλληλη εφαρμογή, δοκιμάστε το. Τρέξτε στον διάδρομο ή κάντε μερικούς γύρους στο κατάστημα για να βεβαιωθείτε ότι δεν εκδηλώνεται ερεθισμός ή ολίσθηση στην περιοχή της φτέρνας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε φουσκάλες. Επίσης, ρωτήστε στο κατάστημα για καλές κάλτσες τρεξίματος. Μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Μόλις βρείτε τα ιδανικά παπούτσια για εσάς, είναι σημαντικό να τα χρησιμοποιείτε αποκλειστικά για τρέξιμο.

Μόλις βρείτε τα ιδανικά παπούτσια για εσάς, είναι σημαντικό να τα χρησιμοποιείτε αποκλειστικά για τρέξιμο.

Πώς... να συνεχίζω να πηγαίνω για τρέξιμο παρά τις φουσκάλες;

Είτε τρέχετε μόνος σας είτε είστε μέλος μιας ομάδας, τις πρώτες μέρες που φοράτε καινούργια παπούτσια,φροντίστε να έχετε ένα δεύτερο ζευγάρι μαζί σας. Εάν νιώσετε ότι πρόκειται να βγάλετε φουσκάλα, σταματήστε και αλλάξτε παπούτσια αμέσως. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, φροντίστε να έχετε στην τσάντα σας ένα πακέτο επιθέματα για φουσκάλες Compeed. Ο τρόπος που τρέχετε ή αγωνίζεστε δεν θα διαταραχθεί και δεν απογοητεύσετε ούτε τον εαυτό σας ούτε την ομάδα σας. Ένας τελευταίος κανόνας για να αποφύγετε τις φουσκάλες: τα ιδρωμένα πόδια ευνοούν την ανάπτυξη δυνάμεων τριβής και, κατά συνέπεια, την εμφάνιση φουσκαλών. Επομένως, είναι σημαντικό να διατηρείτε τα πόδια σας στεγνά. Γι’ αυτόν τον λόγο, σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε σκόνη ταλκ και να αλλάζετε κάλτσες τακτικά.