Συμβουλές για το κότσι Συμβουλές για το κότσι Συμβουλές για το κότσι

Συμβουλές για το κότσι

Συμβουλές φροντίδας για το κότσι

Το κότσι είναι ένα οστεώδες εξόγκωμα που σχηματίζεται στο πλάι του ποδιού. Μπορεί να γίνει εξαιρετικά επώδυνο και άβολο. Συνεχίζοντας την ανάγνωση σε αυτή την ενότητα, θα βρείτε συμβουλές για το πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, να περιορίσετε την περαιτέρω ανάπτυξή του και να καταπραΰνετε τον πόνο που προκαλεί.

Κότσι

Πώς να αντιμετωπίσετε το κότσι

Διαβάστε το άρθρο

Επιθέματα για κότσια - Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι κότσι;

Τα κότσια είναι σκληροί σβώλοι στην άρθρωση του μεγάλου δακτύλου. Μπορεί να είναι απίστευτα επώδυνα.

Τι προκαλεί τα κότσια;

Η πίεση προς τα μέσα στα δάχτυλα των ποδιών μπορεί να οδηγήσει σε κότσι, καθώς το δάχτυλο δείχνει προς το πόδι και η άρθρωση ωθείται προς τα έξω. Τα στενά και άβολα παπούτσια μπορεί επίσης να επιδεινώσουν αυτή την κατάσταση.
Τα κότσια μπορεί επίσης να προκληθούν από υποκείμενες ιατρικές παθήσεις, εάν έχετε αμφιβολίες συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Πώς να αντιμετωπίσετε τα κότσια;

Η χειρουργική επέμβαση είναι η μόνη μόνιμη θεραπεία για τα κότσια. Ευτυχώς, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε την τριβή και το τρίψιμο στην σκληρυμένη περιοχή. Τα επιθέματα COMPEED® Bunion μαλακώνουν το δέρμα για να αποτρέψουν περαιτέρω τρίψιμο, παρέχοντας άμεση ανακούφιση από την πίεση και το σκληρό δέρμα.

Πώς μπορώ να αποτρέψω την εμφάνιση κότσι;

Μπορεί να είναι δυνατό να καθυστερήσετε την εξέλιξη του κότσι φροντίζοντας τα πόδια σας. Αποφύγετε την περιττή πίεση φορώντας παπούτσια που εφαρμόζουν σωστά, ειδικά κοντά στην περιοχή της άρθρωσης και των ποδιών. Για τις περιπτώσεις που απαιτούν υπέροχα παπούτσια, μαλακώστε την περιοχή για να ελαχιστοποιήσετε την πίεση.