Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις
Compeed

Συχνές ερωτήσεις

01

Γενικά

Είναι τα επιθέματα δοκιμασμένα σε ζώα

Όχι, δεν έχουμε δοκιμάσει τα επιθέματα μας σε ζώα

Το προϊόν έχει ημερομηνία λήξης; Που βρίσκεται?

Η ημερομηνία λήξης αναγράφεται στο πλαίσιο κάτω από τον αριθμό παρτίδας.

Υπάρχει ζωικό προϊόν ή αλκοόλ στα επιθέματα Compeed;

Δεν υπάρχει τίποτα σε κανένα από τα επιθέματα Compeed που είναι ζωικής προέλευσης. Τα επιθέματα Compeed είναι vegan. Δεν υπάρχει ούτε αλκοόλ.

Είναι μίας χρήσης/βιοαποικοδομήσιμα;

Προς το παρόν, οι συσκευασίες μας δεν είναι βιοδιασπώμενες, αλλά κατανοούμε πλήρως την ανάγκη για φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες και οι ομάδες μας εργάζονται συνεχώς πάνω σε αυτό το θέμα. Φροντίστε να απορρίψετε στα κατάλληλα κανάλια απορριμμάτων.

Περιέχουν κάποιο από τα ακόλουθα συστατικά: λάτεξ/ σελοφάν/ γλουτένη/ αβιτόλη/ υπεροξείδιο του βενζοϋλίου/ θειικό νικέλιο (II)/ μαθακρυλικό;

Όχι, να είστε βέβαιοι ότι τα επιθέματα δεν περιέχουν λάτεξ, σελοφάν ή γλουτένη. Τα επιθέματα μας είναι επίσης ελεγμένα ως προς την ευαισθητοποίηση και τον ερεθισμό. Αυτά είναι τυποποιημένα τεστ και τα δύο είναι αρνητικά

02

Επιθέματα για Σπυράκια

1. Γενικού περιεχομένου

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των δύο Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια* (Conceal & Go και Καθαρισμού);

Τα Επιθέματα Καθαρισμού στοχεύουν σε μεγάλες επιφάνειες με τάση για σπυράκια και αφαιρούν απαλά ακόμα και τις πιο επίμονες ακαθαρσίες. Τα υδροκολλοειδή επιθέματα είναι ιδανικά για νυχτερινή χρήση. Τα επιθέματα Conceal & Go έχουν σχεδιαστεί για στοχευμένη εφαρμογή σε σπυράκια, προσφέροντας διακριτική καθημερινή προστασία, αποκαλύπτοντας μια λεία, φωτεινή επιδερμίδα χωρίς να την ξηραίνει.

*για λευκά ή μαύρα στίγματα και ατέλειες

Τι είδους σπυράκια/ατέλειες μπορεί να αντιμετωπίσει το Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια*; Σε ποιο στάδιο;

Τα υδροκολλοειδή επιθέματα για Σπυράκια* Compeed® είναι κατάλληλα για μαύρα στίγματα, σπυράκια με λευκή κορυφή και ατέλειες. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε μολυσμένα σημεία όπως βλατίδες ή φλύκταινες και δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούνται ως αυτοκόλλητα επιθέματα ακμής.

*για λευκά ή μαύρα στίγματα και ατέλειες

Ποια είναι τα συστατικά των Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια*;

Το προϊόν βασίζεται στην υδροκολλοειδή τεχνολογία. Τα υδροκολλοειδή μας επιθέματα είναι πολύ γνωστά για τις απορροφητικές τους ιδιότητες. Θα απορροφήσουν την περίσσεια λιπαρότητα / σμήγμα. Η αυτοκόλλητη μεμβράνη θα αφαιρέσει επίσης τις ακαθαρσίες και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Θα καθαρίσει το δέρμα και θα βοηθήσει στην προστασία των ατελειών από εξωτερική μόλυνση. Μπορείτε να βρείτε τη λίστα των συστατικών στη συσκευασία των επιθεμάτων.

*για λευκά ή μαύρα στίγματα και ατέλειες

Ποια είναι η διάρκεια ζωής των Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια*;

Τα Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια* έχουν διάρκεια ζωής τα 3 έτη.

*για λευκά ή μαύρα στίγματα και ατέλειες

Τι είναι οι ατέλειες;

Ενώ υπάρχουν διάφοροι τύποι ατελειών, οι πιο συνηθισμένες είναι τα σπυράκια με λευκή κορυφή και τα μαύρα στίγματα (ανοιχτοί φαγέσωρες και κλειστοί φαγέσωρες). Γνωρίζοντας τη διαφορά μεταξύ σπυριών με λευκή κορυφή και μαύρων στιγμάτων θα είναι πιο εύκολη για εσάς η αφαίρεση τους.

Τα μαύρα στίγματα είναι γεμάτα με σμήγμα και νεκρά θυλάκια κυττάρων του δέρματος, με ανοίγματα που εκθέτουν το περιεχόμενό τους στον αέρα. Η χρωστική μελανίνη του δέρματος αντιδρά με το οξυγόνο στον αέρα και κάνει το ανοιχτό άκρο να φαίνεται σκούρο. Τα σπυράκια με λευκή κορυφή είναι σμήγμα και νεκρά θυλάκια φραγμένα από τα κύτταρα του δέρματος χωρίς άνοιγμα.

2. Χρήση

Που μπορoύν να εφαρμοστούν τα Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια*; Πότε πρέπει να εφαρμόζονται τα Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια*; Πρέπει να σπάσω το σπυράκι πριν εφαρμόσω τα Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια*; Μπορώ να κόψω τα Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια*; Για πόσο καιρό χρειάζεται να αφήσετε τα Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια* στην επιδερμίδα; Τα Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια* είναι μιας χρήσης ή μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν; Ποια προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάτω από τα Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια*; (Κρέμα, Λάδι, Μάσκα κλπ)

Που μπορoύν να εφαρμοστούν τα Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια*;

Τα υδροκολλοειδή Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια* δοκιμάστηκαν στη μύτη, το μάγουλο, το μέτωπο ή το πηγούνι. Τα επιθέματα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στο δέρμα άλλων τμημάτων του σώματος εκτός από ευαίσθητες περιοχές όπως οι βλεννογόνοι.

*για λευκά ή μαύρα στίγματα και ατέλειες

Πότε πρέπει να εφαρμόζονται τα Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια*;

Τα Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια* πρέπει να χρησιμοποιούνται τοπικά σε ένα σημείο ή σε λιπαρό δέρμα για να βοηθήσουν στην πρόληψη των ατελειών του δέρματος.

*για λευκά ή μαύρα στίγματα και ατέλειες

Πρέπει να σπάσω το σπυράκι πριν εφαρμόσω τα Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια*;

Όχι, δεν πρέπει να σπάσετε τα σπυράκια σας πριν εφαρμόσετε τα Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια*.

*για λευκά ή μαύρα στίγματα και ατέλειες

Μπορώ να κόψω τα Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια*;

Δεν πρέπει να κόβετε τα Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια*, καθώς αυτό θα μειώσει την πρόσφυση του υδροκολλοειδούς επιθέματος. Το σχήμα του επιθέματος είναι το βέλτιστο για καλύτερη πρόσφυση.

*για λευκά ή μαύρα στίγματα και ατέλειες

Για πόσο καιρό χρειάζεται να αφήσετε τα Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια* στην επιδερμίδα;

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε τα υδροκολλοειδή επιθέματα για λιγότερο από 24 ώρες κάθε φορά και για μία χρήση μόνο.

*για λευκά ή μαύρα στίγματα και ατέλειες

Τα Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια* είναι μιας χρήσης ή μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν;

Τα Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια* προορίζονται για μία μόνο χρήση. Αυτά τα υδροκολλοειδή επιθέματα χρησιμοποιούνται καλύτερα για μία φορά την ημέρα ή τη νύχτα.

*για λευκά ή μαύρα στίγματα και ατέλειες

Ποια προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάτω από τα Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια*; (Κρέμα, Λάδι, Μάσκα κλπ)

Προτείνουμε να πλύνετε το πρόσωπό σας πριν χρησιμοποιήσετε τα υδροκολλοειδή Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια*. Το δέρμα πρέπει να είναι καθαρό, στεγνό και χωρίς ίχνη κρέμας για να επιτραπεί η καλή πρόσφυση.

*για λευκά ή μαύρα στίγματα και ατέλειες

3. Ενδείξεις / Αντενδείξεις

Υπάρχει όριο ηλικίας για τη χρήση των Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια*; Είναι φυσιολογικό να υπάρχει ένα κόκκινο σημάδι κατά την αφαίρεση των Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια*; Μπορούν τα Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια* να χρησιμοποιηθούν από διαβητικούς; Μπορούν τα Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια* να χρησιμοποιηθούν από έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες; Μπορείτε να τοποθετήσετε τα Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια* σε μολυσμένο σημείο; Υπάρχουν πιθανά αλλεργιογόνα στα Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια*; Είναι τα Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια* κατάλληλα για Vegans; Είναι τα Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια* δοκιμασμένα σε ζώα;

Υπάρχει όριο ηλικίας για τη χρήση των Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια*;

Τα Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια* δεν δοκιμάστηκαν σε πληθυσμό κάτω των 18 ετών.

*για λευκά ή μαύρα στίγματα και ατέλειες

Είναι φυσιολογικό να υπάρχει ένα κόκκινο σημάδι κατά την αφαίρεση των Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια*;

Μια μικρή ερυθρότητα μπορεί να εμφανιστεί με την αφαίρεση του επιθέματος – αυτό οφείλεται στην υψηλή αυτοκόλλητη ποσότητά του που μπορεί να δημιουργήσει μια ήπια δερματική αντίδραση, χωρίς πόνο. Οποιαδήποτε ερυθρότητα πρέπει να εξαφανιστεί λίγα λεπτά μετά την αφαίρεση. Αυτό το προϊόν έχει δοκιμαστεί δερματολογικά.

*για λευκά ή μαύρα στίγματα και ατέλειες

Μπορούν τα Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια* να χρησιμοποιηθούν από διαβητικούς;

Μη χρησιμοποιείτε τα υδροκολλοειδή Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια* χωρίς να συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας.

*για λευκά ή μαύρα στίγματα και ατέλειες

Μπορούν τα Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια* να χρησιμοποιηθούν από έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες;

Τα υδροκολλοειδή Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια* δεν έχουν δοκιμαστεί σε έγκυες γυναίκες ή θηλάζουσες γυναίκες. Σας συμβουλεύουμε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν χρησιμοποιήσετε τα επιθέματα μας.

*για λευκά ή μαύρα στίγματα και ατέλειες

Μπορείτε να τοποθετήσετε τα Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια* σε μολυσμένο σημείο;

Μη χρησιμοποιείτε τα υδροκολλοειδή επιθέματα σε μολυσμένα σημεία. Ανατρέξτε στις προειδοποιητικές ετικέτες στο μπροστινό και πίσω μέρος των Επιθεμάτων για Σπυράκια*.

*για λευκά ή μαύρα στίγματα και ατέλειες

Υπάρχουν πιθανά αλλεργιογόνα στα Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια*;

Έχουμε χαμηλό ποσοστό αναφοράς αλλεργίας με όλα τα προϊόντα Compeed®.

*για λευκά ή μαύρα στίγματα και ατέλειες

Είναι τα Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια* κατάλληλα για Vegans;

Τα υδροκολλοειδή Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια* δεν περιέχουν συστατικά ζωικής προέλευσης.

*για λευκά ή μαύρα στίγματα και ατέλειες

Είναι τα Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια* δοκιμασμένα σε ζώα;

Τα υδροκολλοειδή Compeed® Επιθέματα για Σπυράκια* δεν δοκιμάζονται σε ζώα.

*για λευκά ή μαύρα στίγματα και ατέλειες

4. Οφέλη

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα Compeed ® Επιθέματα για Σπυράκια*;

Θα πρέπει να δείτε τα πρώτα αποτελέσματα μετά από 1 ημέρα χρήσης.

*για λευκά ή μαύρα στίγματα και ατέλειες

Είναι τα Compeed ® Επιθέματα για Σπυράκια* αδιάβροχα;

Ναι, τα Compeed ® Επιθέματα για Σπυράκια* είναι αδιάβροχα. Αν και η επαφή με το νερό μπορεί να μειώσει την πρόσφυση, το νερό θα εισέλθει μόνο μέσω των άκρων του εμπλάστρου, όχι μέσω της εξωτερικής μεμβράνης. Εάν η πρόσφυση μειωθεί, αφαιρέστε προσεκτικά το επίθεμα τεντώνοντας αργά κατά μήκος του δέρματος και αντικαταστήστε με ένα νέο.

*για λευκά ή μαύρα στίγματα και ατέλειες

03

Φουσκάλες

1. Γενικά

Ποια είναι η διάρκεια ζωής των επιθεμάτων; Πώς μπορώ να αποτρέψω τις φουσκάλες; Πώς να αντιμετωπίσετε τις φουσκάλες; Τι προκαλεί τις φουσκάλες; Τι είναι φουσκάλες; Μπορούν τα προϊόντα Compeed να χρησιμοποιηθούν από έγκυες γυναίκες; Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα επιθέματα Compeed από καταναλωτές που έχουν υποστεί εγκεφαλικό ή έχουν παρόμοια κυκλοφορικά προβλήματα; Είναι εντάξει τα έμπλαστρα για διαβητικούς; Πού βρίσκεται ο κωδικός παρτίδας στο προϊόν/συσκευασία; Τα έπιθέματα Compeed περιέχουν κάποιο δραστικό συστατικό; Υπάρχει κάποιο όριο ηλικίας για τη χρήση επιθεμάτων Compeed;

Ποια είναι η διάρκεια ζωής των επιθεμάτων;

Η διάρκεια ζωής είναι συγκεκριμένη για τον τύπο των επιθεμάτων που χρησιμοποιούνται:
Blister Medium(x1,x2,x5,x10), Blister underfoot/sports underfoot, Blister extreme/sport heel, Blsiter small, blister on toe, blister mix- 36 μήνες διάρκεια ζωής μετά την κατασκευή
Έμπλαστρο κρύου ερεθισμού: Διάρκεια ζωής 36 μήνες μετά την κατασκευή
Foot Care Corn, Corn Between Toes, Bunion, Calloous and Callous Τα μεγάλα επιθέματα έχουν διάρκεια ζωής 48 μήνες μετά την κατασκευή τους.

Πώς μπορώ να αποτρέψω τις φουσκάλες;

Εάν φοράτε παπούτσια που σας κάνουν πιο επιρρεπείς στις φουσκάλες, προστατέψτε τα πόδια σας από το τρίψιμο και την τριβή με τα COMPEED® Blister Plasters. Μπορείτε επίσης να αποτρέψετε τις φουσκάλες φορώντας δύο ζευγάρια λεπτές κάλτσες κατά την άσκηση.

Πώς να αντιμετωπίσετε τις φουσκάλες;

Οι φουσκάλες μπορεί να χρειαστούν αρκετές ημέρες για να επουλωθούν. Οι θεραπείες επικεντρώνονται στην προστασία της κυψέλης από περαιτέρω τριβή. Εφαρμόστε ένα επίθεμα COMPEED® για να αποτρέψετε περαιτέρω φουσκάλες και να ανακουφίσετε άμεσα τον πόνο.

Τι προκαλεί τις φουσκάλες;

Οι φουσκάλες αναπτύσσονται ως αποτέλεσμα επαναλαμβανόμενης τριβής και τριβής, συχνά από σφιχτά ή κακοσχεδιασμένα παπούτσια.

Τι είναι φουσκάλες;

Οι φουσκάλες είναι βλάβες γεμάτες υγρό που αναπτύσσονται ως απόκριση σε επαναλαμβανόμενη τριβή στο δέρμα. Οι ανοιχτές φουσκάλες μπορεί να είναι πολύ επώδυνες και χρειάζονται μέρες για να επουλωθούν.

Μπορούν τα προϊόντα Compeed να χρησιμοποιηθούν από έγκυες γυναίκες;

Τα έμπλαστρα Compeed Blister & Cold Sore μπορούν να χρησιμοποιηθούν από έγκυες γυναίκες. Όπως πάντα σε αυτήν την περίπτωση, εάν η γυναίκα δεν είναι καθόλου σίγουρη, θα πρέπει να συμβουλευτεί τον γιατρό της.Το επίθεμα Compeed Active Corn περιέχει σαλικυλικό οξύ ως ενεργό συστατικό, το προϊόν πρέπει να χρησιμοποιείται από έγκυες γυναίκες μόνο μετά από συνεννόηση με το γιατρό τους.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα επιθέματα Compeed από καταναλωτές που έχουν υποστεί εγκεφαλικό ή έχουν παρόμοια κυκλοφορικά προβλήματα;

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο το Compeed δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από καταναλωτές που έχουν υποστεί εγκεφαλικό ή που έχουν παρόμοιες καταστάσεις. Ωστόσο, εάν υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, συνιστούμε στον καταναλωτή να συμβουλευτεί τον γιατρό του.

Είναι εντάξει τα έμπλαστρα για διαβητικούς;

Όχι, ο διαβήτης είναι αντένδειξη.
Ο διαβήτης μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στην κυκλοφορία και σε νευρική βλάβη, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε εξέλκωση των άκρων ή κακή επούλωση των πληγών. Εξαιτίας αυτού είναι λογικό για τους διαβητικούς να προσέχουν ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της θεραπείας. Επομένως, συμβουλεύουμε τους διαβητικούς να μην χρησιμοποιούν επιθέματα Compeed εκτός εάν έχουν συμβουλευτεί έναν γιατρό.

Πού βρίσκεται ο κωδικός παρτίδας στο προϊόν/συσκευασία;

Τυπωμένο στην πίσω ετικέτα του πλαστικού κουτιού.

Τα έπιθέματα Compeed περιέχουν κάποιο δραστικό συστατικό;

Όλα τα επιθέματά μας εκτός από το corn active δεν περιέχουν κανένα ενεργό συστατικό. Το Corn Active περιέχει σαλικυλικό οξύ που βοηθά να μαλακώσει η σκλήρυνση.

Υπάρχει κάποιο όριο ηλικίας για τη χρήση επιθεμάτων Compeed;

Όχι, τα επιθέματα Compeed μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε μπορεί να κατανοήσει τις οδηγίες χρήσης. Δεν υπάρχει ανώτατο όριο ηλικίας.

2. Χρήση

Είναι φυσιολογική μια λευκή φυσαλίδα στο επίθεμα μου; Είναι είδη μίας χρήσης ή μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά; Είναι το Compeed Anti-blister Stick ασφαλές για χρήση με στολή νεοπρενίου; Είναι εντάξει να κόψω το επίθεμα στο μέγεθος;? Για πόσο καιρό αφήνετε τα επίθεματα compeed; Τι πρέπει να κάνω εάν το επίθεμα πέσει πολύ νωρίς; Είναι εντάξει να το κολλήσετε πίσω; Πρέπει να τρυπήσω την φουσκάλα μου πριν βάλω το έμπλαστρο Compeed; Πρέπει να τρυπήσω το επίθεμα μου πριν βάλω το έμπλαστρο Compeed;

Είναι φυσιολογική μια λευκή φυσαλίδα στο επίθεμα μου;

Ναι, υποδηλώνει ότι το επίθεμα Compeed κάνει τη δουλειά του και βοηθά στην προώθηση της επούλωσης.

Είναι είδη μίας χρήσης ή μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά;

Το επίθεμα προορίζεται για μία μόνο χρήση. Εάν πέσει πολύ νωρίς, δεν θα πρέπει να προσπαθήσετε να το κολλήσετε ξανά, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα νέο επίθεμα για φουσκάλες Compeed(r).

Είναι το Compeed Anti-blister Stick ασφαλές για χρήση με στολή νεοπρενίου;

Γνωρίζουμε ότι τα λιπαντικά προϊόντα, π.χ. με βαζελίνη, καταστρέφουν το νεοπρένιο και πρέπει να αποφεύγονται. Το Compeed Anti-Blister Stick δεν περιέχει βαζελίνη ή προϊόντα που προέρχονται από πετρέλαιο. Περιέχει προϊόντα φυτικής προέλευσης (κυρίως υδρογονωμένο φυτικό έλαιο και στεαρυλική αλκοόλη). Δεν έχουμε όμως καμία πληροφορία για το αν μπορεί να βλάψουν και το νεοπρέν.

Είναι εντάξει να κόψω το επίθεμα στο μέγεθος;?

Τα επιθέματα φουσκάλων Compeed δεν πρέπει να κόβονται γιατί αυτό θα μείωνε την επικόλληση των επιθεμάτων. Το σχήμα των επιθεμάτων έχει βελτιστοποιηθεί για την καλύτερη πρόσφυση. Αυτό το σχήμα θα καταστραφεί με τη διαμόρφωση. Άλλα έμπλαστρα είναι διαθέσιμα σε διαφορετικά μεγέθη, συμπεριλαμβανομένου του COMPEED® Blister Medium (για τακούνια), COMPEED® Blister Small (για τις πλευρές του ποδιού) και COMPEED® Blister on Toes (για φουσκάλες στα δάχτυλα).

Για πόσο καιρό αφήνετε τα επίθεματα compeed;

Το επίθεμα πρέπει να παραμείνει σταθερά στη θέση του για αρκετές ημέρες επιτρέποντας στο δέρμα σας να επιδιορθωθεί γρήγορα. Μην επιχειρήσετε να αφαιρέσετε τον επίθεμα μέχρι να αρχίσει να ξεφλουδίζει στις άκρες.

Τι πρέπει να κάνω εάν το επίθεμα πέσει πολύ νωρίς; Είναι εντάξει να το κολλήσετε πίσω;

Το επίθεμα προορίζεται για μία μόνο χρήση. Εάν πέσει πολύ νωρίς, δεν πρέπει να προσπαθήσετε να το κολλήσετε ξανά, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα νέο επίθεμα για φουσκάλες Compeed®

Πρέπει να τρυπήσω την φουσκάλα μου πριν βάλω το έμπλαστρο Compeed;

Μην σκάσετε σκόπιμα την φουσκάλα, αλλά αν ανοίξει, καθαρίστε ήπια με σαπουνόνερο, μουλιάστε την σε ποδόλουτρο με θαλασσινό νερό για 10 λεπτά και καλύψτε την με ένα προστατευτικό επίθεμα όπως το COMPEED®.

Πρέπει να τρυπήσω το επίθεμα μου πριν βάλω το έμπλαστρο Compeed;

Το επίθεμα θα πρέπει να χρησιμοποιείται με το πρώτο σημάδι τριβής για να βοηθήσει στην πρόληψη των φυσαλίδων και στις υπάρχουσες φουσκάλες για την ανακούφιση του πόνου και την επιτάχυνση της επούλωσης.

3. Ενδείξεις/Αντενδείξεις

Είναι εντάξει η χρήση επιθέματος compeed σε ανοιχτές πληγές;

Το Compeed Blister μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο στάδιο που είναι ανοιχτή η φουσκάλα, δημιουργώντας μια πληγή. Το Compeed προστατεύει από μόλυνση, σκόνη και νερό και δημιουργεί ένα περιβάλλον πληγών που βοηθά στην επούλωση. Το Compeed πρέπει να εφαρμόζεται μετά την απολύμανση του τραύματος

Μπορεί να αντιμετωπιστεί μια φουσκάλα με αίμα με το Compeed;

Η φουσκάλα με αίμα είναι ένας τύπος κυψέλης στην οποία ένα αιμοφόρο αγγείο έχει σπάσει κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Ως εκ τούτου, μπορεί να αντιμετωπιστεί όπως κάθε άλλη κυψέλη χρησιμοποιώντας ένα επίθεμα Compeed. Ωστόσο, συνιστούμε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη διαδικασία επούλωσης της φουσκάλας και, σε περίπτωση αμφιβολίας, να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Η φουσκάλα μου είναι τόσο μεγάλη που το μεγαλύτερο επίθεμα Compeed δεν είναι αρκετά μεγάλο

Συνιστούμε, για μια ανοιχτή φουσκάλα που είναι τόσο μεγάλη που δεν καλύπτεται από επίθεμα Compeed, να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για τη βέλτιστη θεραπεία.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Compeed Plaster σε κοψίματα;

Δεν είναι αυτός ο επιδιωκόμενος σκοπός. Συνιστάται ένας αδιάβροχος κανονικός επίδεσμος, έτσι ώστε το επίθεμα να καλύπτει το κόψιμο και η κόλλα να βρίσκεται μόνο γύρω από το κόψιμο.

Υπάρχει κάποια αντένδειξη για τη χρήση επιθέματος κατά τη διάρκεια του θηλασμού;

Δεν υπάρχει καμία αντένδειξη για χρήση κατά τη διάρκεια του θηλασμού, αν και αυτός ο πληθυσμός δεν έχει μελετηθεί, εφόσον τηρείται η προβλεπόμενη χρήση και δεν υπάρχει κακή χρήση (δηλαδή χρήση στο κάλος του στήθους). Το προϊόν δεν περιέχει δραστικό συστατικό (εκτός από το Advanced Corn).

Σε ποια θερμοκρασία πρέπει να φυλάσσεται το προϊόν;

Για καλύτερη απόδοση, το προϊόν πρέπει να φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου (15°C έως 25°C). Το προϊόν μπορεί να αποθηκευτεί για σύντομες περιόδους πάνω από 30°C αλλά κάτω από 40°C.

4. Οφέλη

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να λειτουργήσει το επίθεμα;

Μόλις εφαρμοστεί το επίθεμα μπορεί να προσφέρει άμεση ανακούφιση από τον πόνο και την πίεση. Το επίθεμα λειτουργεί επίσης σαν δεύτερο δέρμα για να επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης.

Πώς μπορεί το Compeed να βοηθήσει την ανοιχτή μου φουσκάλα να επουλωθεί εάν εμποδίζει την ξύρανση πληγής;

Η ξήρανση πληγής είναι μια φυσική διαδικασία επούλωσης πληγών που προστατεύει μια πληγή και αποτρέπει την είσοδο μικροβίων και κρατάει την περιοχή προφυλαγμένη. Ωστόσο, μια πληγή με κρούστα δεν είναι ιδανική από θεραπευτική άποψη. Στην πραγματικότητα, οι συνθήκες υγρασίας είναι πιο ιδανικές – αρκεί να αποφευχθεί η είσοδος μικροβίων και βρωμιάς. Αυτό είναι το περιβάλλον που επιδιώκει να επιτύχει ένα επίθεμα Compeed, προστατεύει την πληγή ενώ ταυτόχρονα παρέχει ένα βέλτιστο περιβάλλον επούλωσης.

Το επίθεμα μειώνει τον πόνο;

Ναι, το επίθεμα προστατεύει από το τρίψιμο και ανακουφίζει αμέσως τον πόνο της φουσκάλας

Πόσο καιρό θα διαρκέσει το Compeed όταν είσαι σε κίνηση όλη την ημέρα ή σε διαφορετικές συνθήκες (καιρικές συνθήκες, ζέστη, είδη διαφορετικών παπουτσιών);

Ένα επίθεμα για φουσκάλες Compeed® μπορεί να παραμείνει στη θέση του για αρκετές ημέρες, αν και η προσωπική εμπειρία μπορεί να διαφέρει.

Είναι αδιάβροχα;

Ναι, τα επιθέματα Compeed είναι αδιάβροχα. Αν και η επαφή με το νερό και το κολύμπι μπορεί να μειώσει την επικολλητική ικανότητα. Το νερό θα εισέλθει μόνο από τις άκρες του εμπλάστρου, όχι από το εξωτερικό φιλμ. Εάν η επικολλητική ικανότητα είναι μειωμένη, αφαιρέστε το έμπλαστρο προσεκτικά τεντώνοντας αργά κατά μήκος του δέρματος και αντικαταστήστε το με ένα νέο.

04

Επιχείλιος έρπης

1. Γενικά

Τι μπορώ να κάνω για να αποφύγω την εξάπλωση του έρπητα; Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ του έρπητα και του επιχείλιου έρπητα; Είναι η συσκευασία αποστειρωμένη; Μπορεί να εμφανιστούν αλλοιώσεις του επιχείλιου έρπητα σε διαφορετικές τοποθεσίες Πόσος χρόνος χρειάζεται για να επουλωθεί ο έρπης; Ποια είναι η σύνθεση του επιθέματος επιχείλιου έρπητα; Υπάρχει κάποιο δραστικό συστατικό; Είναι φάρμακο; Πως μπορώ να αποτρέψω την εμφάνιση επιχείλιου έρπη; Πόσο συχνές είναι οι υποτροπές του έρπητα; Μπορεί ο έρπης να μεταδοθεί χωρίς συμπτώματα; Πότε είναι πιο μεταδοτικό ο επιχείλιος έρπης; Πώς αποκτάς έρπητα; Είναι μεταδοτικός ο έρπης; Πώς εξαπλώνεται και μεταδίδεται ο επιχείλιος έρπης; Υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από επιχείλιο έρπη; Ποια είναι η μέση διάρκεια μιας εστίας επιχείλιου έρπητα; Πώς αναπτύσσεται ο έρπης; Ποια είναι τα συμπτώματα του επιχείλιου έρπητα; Πόσο συχνές είναι οι άφθες; Πού εμφανίζονται συνήθως οι άφθες; Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του επιχείλιου έρπη και του έρπητα των γεννητικών οργάνων; Πως μπορώ να αντιμετωπίσω τον επιχείλιο έρπη; Τι προκαλεί το έρπητα; Τι είναι ο έρπης και τι ο επιχείλιος έρπης; Μπορώ να χρησιμοποιήσω ενημερωμένες εκδόσεις κώδικα Compeed με ημερομηνία λήξης αλλά δεν έχουν ανοιχτεί ακόμα;

Τι μπορώ να κάνω για να αποφύγω την εξάπλωση του έρπητα;

Τόσο στην αρχική όσο και στις επόμενες εστίες, οι φουσκάλες και τα έλκη του απλού έρπητα γεμίζουν με τον ιό και είναι εξαιρετικά μεταδοτικά μέχρι να επουλωθούν. Το άγγιγμα ενός έρπητα και μετά το άγγιγμα άλλων σημείων μπορεί να προκαλέσει την εξάπλωση του ιού σε αυτές τις περιοχές. Για να αποφευχθεί η εξάπλωση, το μολυσμένο άτομο θα πρέπει να πλένει συχνά τα χέρια του, ιδιαίτερα μετά από επαφή με τον έρπη και να μην μοιράζεται φλιτζάνια ή σκεύη με άλλα άτομα.

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ του έρπητα και του επιχείλιου έρπητα;

Ενώ υπάρχουν διαφορετικές παραλλαγές του ιού του έρπητα, οι πιο κοινές είναι ο ιός του απλού έρπητα 1 (HSV 1) και ο ιός του απλού έρπητα 2 (HSV 2), με τον HSV-1 να είναι πολύ πιο διαδεδομένος από τον HSV 2. Η πιο κοινή επίδραση του HSV -1 είναι ο επιχείλιος έρπης.

Είναι η συσκευασία αποστειρωμένη;

Το προϊόν κατασκευάζεται υπό τις βέλτιστες συνθήκες πρακτικής αλλά δεν είναι αποστειρωμένο.

Μπορεί να εμφανιστούν αλλοιώσεις του επιχείλιου έρπητα σε διαφορετικές τοποθεσίες

Ανάλογα με τις παραλλαγές στους μηχανισμούς άμυνας του κάθε σώματος, μια εστία επιχείλιου έρπητα μερικές φορές μπορεί να είναι πιο σοβαρή σε σύγκριση με το πώς εμφανίζεται συνήθως η έξαρση σε ένα άτομο. Αυτό μπορεί να συμβεί ανεξάρτητα από την εφαρμοζόμενη θεραπεία. Η περιοχή της βλάβης μπορεί να είναι μεγαλύτερη με περισσότερες φουσκάλες αναπτυσσόμενες και/ή πολλές εστίες μπορεί να αναπτυχθούν σε διαφορετικές περιοχές κατά βαθμούς, συχνά συνοδευόμενες από αυξημένο πόνο. Επιπλέον, με ένα ξέσπασμα έρπητα, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος δευτερογενούς μόλυνσης από βακτήρια, γεγονός που μπορεί να κάνει το ξέσπασμα πιο επώδυνο και μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρό πρόβλημα. Επιπλέον, υπάρχουν και άλλες ασθένειες που προσβάλλουν το δέρμα και μοιάζουν πολύ με την κλινική εικόνα του έρπητα, που απαιτούν ειδική ιατρική θεραπεία. Όλα αυτά μπορούν να συμβούν με οποιαδήποτε θεραπεία και είναι εγγενής παράγοντας της ίδιας της εστίας του έρπητα. Ωστόσο, μια πιο σοβαρή πορεία συμπτωμάτων μπορεί επίσης να αποτελεί ένδειξη για μια πολύ σπάνια εμφανιζόμενη ασυμβατότητα ή αλλεργική αντίδραση, ακόμα κι αν το προϊόν είναι κυρίως πολύ καλά ανεκτό. Έτσι, εάν εμφανιστεί ερυθρότητα και κνησμός κατά τη χρήση του προϊόντος, η χρήση θα πρέπει να τερματιστεί μέχρι την ιατρική διευκρίνιση. Καθώς η μεμονωμένη πορεία των συμπτωμάτων δεν μπορεί ποτέ να κριθεί από απόσταση, συνιστούμε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό/ιατρό εάν η κατάσταση φαίνεται διαφορετική από προηγούμενες επιδημίες, επιδεινώνεται, επιμένει πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο ή/και δεν επουλωθεί εντός 10 ημερών ή κοντά στο μάτι.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να επουλωθεί ο έρπης;

Οι άφθες επουλώνονται γενικά σε 7 – 12 ημέρες. Σε μια κλινική μελέτη, το 65% των ασθενών που χρησιμοποιούσαν το έμπλαστρο Compeed® Cold Sore Patch είπαν ότι ο έρπης επουλώθηκε γρηγορότερα από τη συνήθη θεραπεία του έρπητα. Πάντα να συμβουλεύεστε έναν γιατρό ή φαρμακοποιό εάν η πληγή δεν επουλώνεται ή αν φαίνεται να επιδεινώνεται.

Ποια είναι η σύνθεση του επιθέματος επιχείλιου έρπητα; Υπάρχει κάποιο δραστικό συστατικό; Είναι φάρμακο;

Όχι, δεν υπάρχει φάρμακο στο επίθεμα. Ωστόσο, περιέχει εξαιρετικά λεπτό υδροκολλοειδές – 075 το οποίο είναι ένα επαναστατικό απορροφητικό συστατικό. Το εξαιρετικά λεπτό υδροκολλοειδές – 075 είναι μια από τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στη φροντίδα τραυμάτων.Είναι το ζωτικό στοιχείο στο σχεδιασμό μιας εξαιρετικά λεπτής, ευέλικτης και διακριτικής θεραπείας πληγών. Οι θεραπείες που βασίζονται σε εξαιρετικά λεπτό υδροκολλοειδές – 075 βοηθούν επίσης στην πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.

Πως μπορώ να αποτρέψω την εμφάνιση επιχείλιου έρπη;

Αν και οι επιδημίες του έρπητα δεν μπορούν να προληφθούν, τα ακόλουθα μπορεί να ελαχιστοποιήσουν την εξάπλωση του έρπητα και να μειώσουν τη συχνότητα των εστιών:

 • Πάντα να πλένετε τα χέρια σας πριν και αφού αγγίξετε την πληγή του έρπητα.
 • Αποφύγετε τα φιλιά, την κοινή χρήση ποτών και προϊόντων για τα χείλη μέχρι να επουλωθεί ο έρπης.
 • Για παράδειγμα, μπορείτε να εφαρμόσετε βάλσαμα για τα χείλη με SPF εάν ο έρπης σας προκαλείται από ακραίες καιρικές συνθήκες.
 • Δεν είναι δυνατό να αποφευχθεί η μόλυνση από τον ιό του έρπητα ή να αποφευχθούν εντελώς μελλοντικά κρούσματα.

Πόσο συχνές είναι οι υποτροπές του έρπητα;

Οι υποτροπές του επιχείλιου έρπητα είναι πολύ συχνές. Ο ιός παραμένει στα γάγγλια σε ανενεργή ή λανθάνουσα μορφή. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο ιός δεν πολλαπλασιάζεται. Παραμένει σε αυτήν την λανθάνουσα μορφή για ποικίλα χρονικά διαστήματα. Ορισμένοι ενεργοποιητές μπορεί να προκαλέσουν τον ιό να ταξιδέψει κάτω από το νεύρο στο δέρμα και να προκαλέσει την επανεμφάνιση των συμπτωμάτων. Αυτό είναι γνωστό ως υποτροπή. Ακόμη και με φυσιολογικό ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί να συμβούν υποτροπές. Μερικές φορές η υποτροπή εμφανίζεται αυθόρμητα. Ωστόσο, τα ακόλουθα είναι γνωστά ερεθίσματα που μπορούν να διεγείρουν μια υποτροπή: σωματικό στρες, επίμονοι στρεσογόνοι παράγοντες, άγχος, πυρετός, έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, έκθεση στον ήλιο, νευρική βλάβη, βλάβη ιστού, κατασταλμένο ανοσοποιητικό σύστημα, ζέστη, κρύο, έμμηνος ρύση, άλλες λοιμώξεις , κόπωση ή ορμονικές αλλαγές.

Μπορεί ο έρπης να μεταδοθεί χωρίς συμπτώματα;

Ναι. Δεν υπάρχουν καθολικά συμπτώματα έρπητα. Στην πραγματικότητα, μερικοί άνθρωποι με έρπητα δεν εμφανίζουν καθόλου συμπτώματα. Υπάρχει επίσης μια παραλλαγή μεταξύ των ατόμων που εμφανίζουν συμπτώματα έρπητα. Επομένως, δεν θα έχουν όλοι τα ίδια συμπτώματα.Το πρώτο κλασικό σύμπτωμα του έρπητα είναι ένα αίσθημα καψίματος ή μυρμηγκιάσματος γύρω από τα χείλη ή τη μύτη. Μέσα σε μία ή δύο ημέρες υπάρχει ένα ξέσπασμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ορατές φουσκάλες γεμάτες υγρό. Αυτές οι φουσκάλες σπάνε εκθέτοντας μια ανοιχτή πληγή. Εάν αφεθεί ακάλυπτος, ο έρπης θα στεγνώσει σε διάστημα ημερών. Θα σχηματιστεί μια σκλήρυνση και στη συνέχεια θα πέσει μόλις επουλωθεί.

Πότε είναι πιο μεταδοτικό ο επιχείλιος έρπης;

Ο επιχείλιος έρπης είναι πιο μεταδοτικός κατά τη διάρκεια της έξαρσης. Μεταδίδονται μέσω άμεσης οικείας επαφής, συνήθως με φιλί.

Πώς αποκτάς έρπητα;

Ο ιός του απλού έρπητα τύπου 1 προκαλεί γενικά έρπητα. Ο ιός συνήθως προσβάλλεται νωρίς στην παιδική ηλικία. Δυστυχώς, το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματός μας δεν είναι σε θέση να απαλλαγεί εντελώς από τη μόλυνση και ο ιός παραμένει στο σώμα μας, συνήθως κρυμμένος στο Γάγγλιο, έναν κόμπο νεύρων στον εγκέφαλο. Αν και δεν υπάρχει οριστική κατανόηση του τρόπου με τον οποίο προκαλείται μια επιχείλια πληγή, υπάρχει μια κοινή αντίληψη ότι μια εστία μπορεί να προκληθεί από διάφορους εξωτερικούς παράγοντες όπως: έκθεση στον ήλιο, στρες, κρύο καιρό, πυρετός, κρυολόγημα ή γρίπη, κόπωση ή ορμόνες. . Ο επιχείλιος έρπης μεταδίδεται μέσω άμεσης, στενής σωματικής επαφής με ένα μολυσμένο άτομο.

Είναι μεταδοτικός ο έρπης;

Ναι. Κατά τη διάρκεια μιας εστίας, ο HSV-1 είναι παρών και μπορεί εύκολα να μεταφερθεί από το ένα άτομο στο άλλο μέσω του φιλιού ή της κοινής χρήσης ενός ποτού. Το Compeed® Cold Sore Patch θα σφραγίσει γύρω από τον έρπη και βοηθά στην πρόληψη της εξάπλωσης του ιού ενώ επουλώνεται και αγγίζει την πληγείσα περιοχή. Μειώνοντας έτσι σημαντικά τη μόλυνση.

Πώς εξαπλώνεται και μεταδίδεται ο επιχείλιος έρπης;

Τόσο στην αρχική όσο και στις επόμενες εστίες, οι φουσκάλες και τα έλκη του απλού έρπητα γεμίζουν με τον ιό και είναι εξαιρετικά μεταδοτικά μέχρι να επουλωθούν. Το άγγιγμα ενός έρπητα και μετά το άγγιγμα άλλων σημείων μπορεί να προκαλέσει την εξάπλωση του ιού σε αυτές τις περιοχές. Ο ιός του έρπητα μεταδίδεται με το σάλιο. Για να αποφευχθεί η εξάπλωση, ένα άτομο με έρπη πρέπει να πλένει συχνά τα χέρια του, ειδικά μετά από επαφή με την πληγή και δεν πρέπει να μοιράζεται φλιτζάνια ή σκεύη με άλλα άτομα. Ο επιχείλιος έρπης μεταδίδεται επίσης μέσω της άμεσης σωματικής επαφής με ένα μολυσμένο άτομο. Η μετάβαση σε πισίνα ή τζακούζι με έρπη είναι αποδεκτή.

Υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από επιχείλιο έρπη;

Όταν κάποιος έχει επιχείλιο έρπη, υπάρχει κίνδυνος δευτερογενούς μόλυνσης, η οποία μπορεί να κάνει το ξέσπασμα πιο επώδυνο και να οδηγήσει σε πιο σοβαρό πρόβλημα. Καλύπτοντας την εστία, το Compeed® Cold Sore Patch μειώνει τον κίνδυνο δευτερογενούς μόλυνσης.

Ποια είναι η μέση διάρκεια μιας εστίας επιχείλιου έρπητα;

Μεταξύ 7 και 12 ημερών.

Πώς αναπτύσσεται ο έρπης;

Το πρώτο σύμπτωμα του έρπητα είναι ένα αίσθημα καψίματος ή μυρμηγκιάσματος γύρω από τα χείλη ή τη μύτη. Μέσα σε μία ή δύο ημέρες υπάρχει ένα ξέσπασμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ορατές φουσκάλες γεμάτες υγρό. Αυτές οι φουσκάλες σπάνε εκθέτοντας μια ανοιχτή πληγή. Εάν αφεθεί ακάλυπτος, ο έρπης θα στεγνώσει σε διάστημα ημερών. Θα σχηματιστεί μια σκληρή πληγή και στη συνέχεια θα πέσει μόλις επουλωθεί.

Ποια είναι τα συμπτώματα του επιχείλιου έρπητα;

Το πρώτο κλασικό σύμπτωμα του έρπητα είναι ένα αίσθημα καψίματος ή μυρμηγκιάσματος γύρω από τα χείλη ή τη μύτη. Μέσα σε μία ή δύο ημέρες υπάρχει ένα ξέσπασμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ορατές φουσκάλες γεμάτες υγρό. Αυτές οι φουσκάλες σπάνε εκθέτοντας μια ανοιχτή πληγή. Εάν αφεθεί ακάλυπτος, ο έρπης θα στεγνώσει σε διάστημα ημερών. Θα σχηματιστεί μια σκλήρυνση και στη συνέχεια θα πέσει μόλις επουλωθεί.

Πόσο συχνές είναι οι άφθες;

Ο έρπης είναι μια εξαιρετικά συχνή πάθηση: Η έρευνα δείχνει ότι σχεδόν το 90% όλων των ατόμων ηλικίας άνω των τριάντα έχουν δοκιμάσει θετική έκθεση στον HSV-1 κάποια στιγμή στη ζωή τους και, συνεπώς, πάνω από το 20% των ανθρώπων εμφανίζουν επιδημία επιχείλιου έρπητα τόσο συχνά. Οι χρόνιες εστίες επιχείλιου έρπητα μπορεί να είναι μια επώδυνη, επιβαρυντική κατάσταση.

Πού εμφανίζονται συνήθως οι άφθες;

Ενώ ο επιχείλιος έρπης εμφανίζεται συχνότερα στις περιοχές του στόματος και των χειλιών (ο HSV-1 επιτίθεται σε αυτήν την περιοχή λόγω της υψηλής συγκέντρωσης των νευρικών απολήξεων), ο έρπης μπορεί να εμφανιστεί στα ρουθούνια, τα μάγουλα και/ή τα δάχτυλα. Επιχείλιος έρπης μπορεί επίσης να σχηματιστεί στο πάνω μέρος του στόματός σας ή στα ούλα. Αυτές οι πληγές δεν πρέπει να συγχέονται με τις πληγές, οι οποίες εμφανίζονται στο εσωτερικό του μάγουλου και δεν σχετίζονται με τον HSV.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του επιχείλιου έρπη και του έρπητα των γεννητικών οργάνων;

Ένα άτομο μπορεί να μολυνθεί με έναν ή και τους δύο ιούς του έρπητα. Τυπικά, οι λοιμώξεις από τον HSV-1 εμφανίζονται κυρίως πάνω ή κοντά στα χείλη του στόματος και οι λοιμώξεις από τον HSV-2 εμφανίζονται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Πως μπορώ να αντιμετωπίσω τον επιχείλιο έρπη;

Τα τρέχοντα κρούσματα έπιχείλιου έπρητα μπορούν να αντιμετωπιστούν με κρέμες και υδροκολλοειδή επιθέματα. Το έπίθεμα επιχείλιου έρπη COMPEED® κρύβει, προστατεύει και ανακουφίζει από τον πόνο, ενώ επιτυγχάνει συγκρίσιμο χρόνο επούλωσης με μια κρέμα ακυκλοβίρης 5%.*

* Karlsmark T, Goodman JJ, Drouault Y, Lufrano L, Pledger GW. Τυχαιοποιημένη κλινική μελέτη που συγκρίνει το έπίθεμα COMPEED® για το επιχείλιο έρπη με την κρέμα acyclovir 5% στη θεραπεία του απλού έρπητα των χειλιών. J Eur Acad Dermatol Venereol. 2008; 22 (10): 1184-1193

Τι προκαλεί το έρπητα;

Ο ιός του έρπητα προσβάλλεται συνήθως κατά την παιδική ηλικία. Σχεδόν το 80% του ενήλικου πληθυσμού έχει τον ιό, αλλά μόνο το 20% εμφανίζει εστίες. Αυτά μπορεί να προκληθούν από διάφορους παράγοντες όπως:

 • Στρες
 • Χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα
 • Κούραση
 • Πυρετός
 • Κρυολόγημα ή γρίπη
 • Ακραίος καιρός (κρύο/ζέστη)
 • Έκθεση στον ήλιο
 • Εμμηνόρροια
 • ορμόνες

Τι είναι ο έρπης και τι ο επιχείλιος έρπης;

Ο έρπης είναι ένας ιός. Και όπως οι περισσότεροι άλλοι ιοί, ο έρπης μπορεί να μεταδοθεί μεταξύ των ανθρώπων. Αυτό που κάνει τον έρπητα διαφορετικό από κάποιους άλλους ιούς είναι αυτή η πραγματικότητα: η λοίμωξη από έρπητα είναι για πάντα. Με άλλους κοινούς ιούς, όπως αυτοί που προκαλούν κρυολόγημα ή γρίπη, ο ιός τελικά καταστρέφεται εξ ολοκλήρου από το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος. Όχι όμως ο Ιος του έρπητα. Ο ιός του έρπητα βρίσκεται σε ένα σημείο του σώματος που ονομάζεται Γάγγλιο, ένας κόμπος νεύρων στον εγκέφαλο όπου δεν είναι προσβάσιμος από τις άμυνες του σώματος,συχνά ο ιός του έρπητα πολλαπλασιάζεται και κινείται κατά μήκος μιας συγκεκριμένης διαδρομής προς την επιφάνεια του σώματος. Αυτό είναι γνωστό ως επιδημία ή έρπης. Όταν ο ιός του έρπητα εκδηλώνεται με αυτόν τον τρόπο, συνήθως σκοτώνεται από το ανοσοποιητικό σύστημα του ξενιστή. Ο ιός του έρπητα διατηρεί πάντα αρκετό από τον εαυτό του στη σωματική του κρυψώνα, έτσι ώστε να μπορεί να επιβιώσει — τουλάχιστον όσο ο ξενιστής του.

Πόσοι ιοί έρπητα υπάρχουν;Η λέξη

“έρπης” προέρχεται από την ελληνική λέξη “έρπης” που σημαίνει “”έρπω.” Οι ιοί του απλού έρπητα είναι δίκλωνοι ιοί DNA που μολύνουν μόνο τους ανθρώπους. Υπάρχουν πολλοί τύποι ιών του απλού έρπητα, αλλά δύο επικρατέστεροι:

 • Ιός απλού έρπητα τύπου 1 (HSV-1)
 • Ιός απλού έρπητα τύπου 2 (HSV-2)

Ένα άτομο μπορεί να μολυνθεί με έναν ή και τους δύο ιούς του έρπητα. Τυπικά, οι λοιμώξεις από τον HSV-1 εμφανίζονται κυρίως πάνω ή κοντά στα χείλη του στόματος και οι λοιμώξεις από τον HSV-2 εμφανίζονται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω ενημερωμένες εκδόσεις κώδικα Compeed με ημερομηνία λήξης αλλά δεν έχουν ανοιχτεί ακόμα;

Δεν συνιστούμε να χρησιμοποιείτε τα έπιθέματα Compeed® μετά την ημερομηνία λήξης τους.

2. Χρήση

για πόσο καιρό χρησιμοποιείτε επιθέματα για τον επιχείλιο έρπητα; Εάν αισθάνομαι ένα μυρμήγκιασμα, αλλά ο έρπης δεν έχει ξεσπάσει ακόμα, μπορώ να το χρησιμοποιήσω; Ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει το Compeed® Cold Sore Patch; Είναι ασφαλές? Μπορούν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν το επίθεμα; Πρέπει να αποφεύγω τον ήλιο όταν χρησιμοποιώ το επίθεμα; Θα κολλήσει το επίθεμα κατά τη διάρκεια της καθημερινής ρουτίνας υγιεινής (π.χ. απολέπιση, πλύσιμο, βούρτσισμα δοντιών, πετσέτα,); Είναι ασφαλές να φιλάς με έρπη; Υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να φάω ή να πιω; Μπορώ να φάω και να πίνω ενώ φοράω το επίθεμα; Πόσο καιρό θα διαρκέσει ένα πακέτο Compeed® Cold Sore Patch με 15 έμπλαστρα για τον μέσο πάσχοντα από έρπη; Χρειάζεται να εφαρμόζω αυτό το προϊόν όλο το εικοσιτετράωρο ή μόνο κατά τις ώρες της εγρήγορσης; Πώς κολλάει το επίθεμα παρουσία τριχών στο πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένης της γενειάδας; Κολλάει το επίθεμα πάνω από κραγιόν ή lip gloss; πώς μπορώ να αφαιρέσω τα επιθέματα χωρίς να ξεφλουδίσουν το δέρμα μου;

για πόσο καιρό χρησιμοποιείτε επιθέματα για τον επιχείλιο έρπητα;

Μην επιχειρήσετε να αφαιρέσετε το επίθεμα μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει στις άκρες. Εάν το επίθεμα παραμείνει παραπάνω απο 12 ώρες, θα συνεχίσει να δημιουργεί ένα βέλτιστο περιβάλλον επούλωσης και έτσι θα συνεχίσει να είναι αποτελεσματικό.

Εάν αισθάνομαι ένα μυρμήγκιασμα, αλλά ο έρπης δεν έχει ξεσπάσει ακόμα, μπορώ να το χρησιμοποιήσω;

Ναι. Για καλύτερα αποτελέσματα, ξεκινήστε τη χρήση με το πρώτο σύμπτωμα του έρπητα.

Ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει το Compeed® Cold Sore Patch; Είναι ασφαλές?

Το Compeed® Cold Sore Patch μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ενήλικες και παιδιά, αν και δεν έχει διεξαχθεί ειδική μελέτη σε παιδιά. Ωστόσο, ο γονέας θα πρέπει να φροντίσει ώστε το παιδί να είναι σε κατάλληλη ηλικία, ώστε να μην μασήσει και να καταπιεί το επίθεμα.

Μπορούν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν το επίθεμα;

Το προϊόν θα λειτουργούσε εξίσου καλά για τα παιδιά, αν και αυτός ο πληθυσμός δεν έχει μελετηθεί. Ωστόσο, οι γονείς θα πρέπει να επιβλέπουν τα παιδιά για να διασφαλίσουν ότι δεν μασούν και δεν καταπίνουν το επίθεμα.

Πρέπει να αποφεύγω τον ήλιο όταν χρησιμοποιώ το επίθεμα;

Δεν χρειάζεται να λαμβάνονται ιδιαίτερες προφυλάξεις κατά τη χρήση του επιθέματος.

Θα κολλήσει το επίθεμα κατά τη διάρκεια της καθημερινής ρουτίνας υγιεινής (π.χ. απολέπιση, πλύσιμο, βούρτσισμα δοντιών, πετσέτα,);

Ναι, αρκεί να είστε προσεκτικοί γύρω από τη μολυσμένη περιοχή.

Είναι ασφαλές να φιλάς με έρπη;

Συνιστάται να αποφεύγεται η στενή επαφή με άλλα άτομα κατά τη διάρκεια της έξαρσης. Κατά τη διάρκεια μιας έξαρσης, ο HSV-1 είναι παρών και μπορεί εύκολα να μεταφερθεί από το ένα άτομο στο άλλο μέσω του φιλιού ή της κοινής χρήσης ενός ποτού.

Υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να φάω ή να πιω;

Δεν υπάρχουν γνωστές ασυμβατότητες ως προς τον τύπο τροφίμου ή ποτού κατά τη χρήση του επιθέματος.

Μπορώ να φάω και να πίνω ενώ φοράω το επίθεμα;

Ναι. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το προϊόν παραμένει στη θέση του. Δεδομένου ότι ο ιός υπάρχει και στο σάλιο των ερεθισμένων, συνιστάται να μην μοιράζεστε ποτήρια ή μαχαιροπίρουνα με άλλους.

Πόσο καιρό θα διαρκέσει ένα πακέτο Compeed® Cold Sore Patch με 15 έμπλαστρα για τον μέσο πάσχοντα από έρπη;

Κατά μέσο όρο 7 ημέρες, ανάλογα με το ξέσπασμα. Συμβουλευτείτε τον φαρμακοποιό ή το γιατρό σας εάν ο επιχείλιος έρπης γίνει σοβαρός και/ή δεν επουλωθεί εντός 10 ημερών.

Χρειάζεται να εφαρμόζω αυτό το προϊόν όλο το εικοσιτετράωρο ή μόνο κατά τις ώρες της εγρήγορσης;

Για καλύτερα αποτελέσματα συνιστούμε να φοράτε το επίθεμα μέρα και νύχτα.

Πώς κολλάει το επίθεμα παρουσία τριχών στο πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένης της γενειάδας;

Το προϊόν πρέπει να κολλάει ακόμα κι αν έχετε γένια. Στην κλινική μελέτη συμπεριλήφθηκαν ασθενείς με γένια και δεν εντοπίστηκαν προβλήματα.

Κολλάει το επίθεμα πάνω από κραγιόν ή lip gloss;

Όχι. Το επίθεμα πρέπει να εφαρμόζεται σε καθαρό, στεγνό δέρμα – χωρίς κρέμα ή αλοιφή. Το make-up μπορεί να εφαρμοστεί πάνω από το επίθεμα.

πώς μπορώ να αφαιρέσω τα επιθέματα χωρίς να ξεφλουδίσουν το δέρμα μου;

Ένα επίθεμα θα αποκολληθεί φυσικά μετά από περίπου 8 ώρες και στη συνέχεια θα πρέπει να αντικατασταθεί με ένα νέο. Σε μια κλινική μελέτη στην οποία συμμετείχαν 174 άτομα, το 25% των ατόμων είχαν χρόνο φθοράς 12 ωρών ή περισσότερο. Οι ατομικές εμπειρίες μπορεί να διαφέρουν. Σε κάθε περίπτωση, περιμένετε έως ότου το επίθεμα αρχίσει να αποσπάται πριν το ξεκολλήσετε.

3. Οφέλη

Το επίθεμα στεγνώνει το δέρμα; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Compeed® Cold Sore Patch σε σχέση με άλλα προϊόντα και θεραπείες έρπητα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά; Μπορεί το επίθεμα να επηρεάσει το υγιές δέρμα κάνοντάς το ξηρό και να προκαλέσει φαγούρα; Έχουν πραγματοποιηθεί κλινικές μελέτες; Μειώνει το επίθεμα την πιθανότητα εξάπλωσης του ιού του έρπητα; Προστατεύει το επίθεμα από την υπεριώδη ακτινοβολία; Είναι το προϊόν υποαλλεργικό; Είναι το επίθεμα αδιάβροχο; Είναι το επίθεμα ανθεκτικό σε χλωριωμένο και αλμυρό νερό;

Το επίθεμα στεγνώνει το δέρμα;

Η πληγή και το δέρμα δεν στεγνώνουν χρησιμοποιώντας το επίθεμα. Το επίθεμα σφραγίζει γύρω τον έρπη, καλύπτοντάς τον εξ ολοκλήρου για να τον προστατεύσει από περαιτέρω επιδείνωση όπως το άγγιγμα. Το επίθεμα παρέχει επίσης καταπραϋντική ανακούφιση από τον κνησμό και το κάψιμο. Απορροφά μέρος του υγρού και επιτρέπει στο υπόλοιπο να αναπνέει μέσω του επιθέματος. Δεν σχηματίζεται αποξηραμένη πληγή γιατί η πληγή δεν στεγνώνει. Το τραύμα είναι λιγότερο εμφανές στους ανθρώπους και πιο άνετο χωρίς την παρουσία ξηρής, κνησμώδους πληγής.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Compeed® Cold Sore Patch σε σχέση με άλλα προϊόντα και θεραπείες έρπητα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά;

Το Compeed® Cold Sore Patch είναι ένα πρωτοποριακό αόρατο επίθεμα με εξαιρετικά λεπτό συστατικό Hydrocolloid – 075 που διαχειρίζεται τον επιχείλιο έρπη από την αρχή μέχρι το τέλος. Το Compeed® Cold Sore Patch παρέχει μια θεραπεία που είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι αντιμετωπίζει και τα 5 στάδια των συμπτωμάτων του έρπητα

 1. Καταπραΰνει και ανακουφίζει από το κάψιμο και τον κνησμό
 2. Δεν υπάρχουν άλλες ενοχλητικές καταστάσεις, καθώς το έμπλαστρο αντιμετωπίζει διακριτικά αλλά ολοκληρωμένα τις πληγές και βοηθά στην πρόληψη της εξάπλωσης του ιού αποφεύγοντας να αγγίξετε την πληγείσα περιοχή.
 3. Βοηθά πολύ στη μείωση της μόλυνσης.
 4. Αυτή η τεχνολογία προωθεί το βέλτιστο περιβάλλον θεραπείας χωρίς μικρόβια, αποτρέποντας το σχηματισμό αποξηραμένης πληγής.

Μπορεί το επίθεμα να επηρεάσει το υγιές δέρμα κάνοντάς το ξηρό και να προκαλέσει φαγούρα;

Το επίθεμα δεν πρέπει να επηρεάζει το υγιές δέρμα σας και δεν πρέπει να το κάνει ξηρό ούτε να προκαλεί κνησμό, καθώς λειτουργεί δημιουργώντας ένα υγρό περιβάλλον επούλωσης.

Έχουν πραγματοποιηθεί κλινικές μελέτες;

Ναι, πραγματοποιήθηκε κλινική μελέτη με το επίθεμα Compeed® Cold Sore Patch. Αποδείχθηκε ότι ο επιχείλιος έρπης αντιμετωπίζεται με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα από το επίθεμα. Οι ασθενείς στη μελέτη ανέφεραν ότι η χρήση του επιθέματος είχε ως αποτέλεσμα μια άνετη, υγιεινή, λιγότερο ορατή και υποφερτή αντιμετώπιση της εστίας του έρπητα. Δεν υπήρχαν προβλήματα ασφάλειας που να σχετίζονται με τη χρήση του επιθέματος για τον έρπη.

Μειώνει το επίθεμα την πιθανότητα εξάπλωσης του ιού του έρπητα;

Ναι. Το άγγιγμα είναι η πιο κοινή πηγή διασταυρούμενης μόλυνσης και το επίθεμα Cold Sore Compeed® σφραγίζει και καλύπτει πλήρως την πληγή εμποδίζοντας τον χρήστη να την αγγίξει.

Προστατεύει το επίθεμα από την υπεριώδη ακτινοβολία;

Το επίθεμα Compeed® Cold Sore δεν παρέχει σημαντική προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό πάνω από το επίθεμα.

Είναι το προϊόν υποαλλεργικό;

Ναι. Εάν εμφανιστεί ερυθρότητα και κνησμός, ο χρήστης θα πρέπει να τερματίσει τη θεραπεία και να επισκεφθεί γιατρό.

Είναι το επίθεμα αδιάβροχο; Είναι το επίθεμα ανθεκτικό σε χλωριωμένο και αλμυρό νερό;

Το επίθεμα είναι ανθεκτικό στο νερό, συμπεριλαμβανομένου του χλωριωμένου και του αλμυρού νερού. Δεδομένου ότι ορισμένες επιχείλιες πληγές βρίσκονται κοντά στο στόμα, το πλύσιμο του προσώπου ή η επαφή με πόσιμα υγρά μπορεί να μειώσει την πρόσφυση. Το κολύμπι μπορεί επίσης να μειώσει την πρόσφυση. Το νερό θα εισέλθει μόνο από τις άκρες, όχι από την εξωτερική μεμβράνη. Εάν συμβεί αυτό, απλώς αντικαταστήστε το με ένα νέο επίθεμα.

4. Τρόπος Δράσης

Πώς μειώνει το μυρμήγκιασμα και το αίσθημα καύσου;

Το επίθεμα παρέχει βέλτιστες συνθήκες επούλωσης για την αλλοίωση του έρπητα. Όταν καλύπτετε τον έρπη με το Compeed® Cold Sore Patch, εμφανίζεται καταπραϋντική ανακούφιση από τον κνησμό και το κάψιμο, επειδή το επίθεμα προστατεύει τις εκτεθειμένες νευρικές απολήξεις και εμποδίζει την ξήρανση του έρπητα και επομένως αποτρέπει το σχηματισμό επώδυνων κρουστών. Το 92 % των ασθενών σε μια κλινική μελέτη ανέφεραν λιγότερο κνησμό και κάψιμο και το 81 % ανέφεραν ότι δεν σχηματίστηκε ξηρή πληγή σε σύγκριση με τη συνήθη θεραπεία τους.

Πώς λειτουργεί ένα επίθεμα επιχείλιου έρπητα;

Η τεχνολογία Hydrocolloid-075 είναι ένα ενεργό τζελ που δρα σαν δεύτερο δέρμα. Σφραγίζει, τον επιχείλιο έρπη για να επιταχύνετε τον φυσικό μηχανισμό επούλωσης .Για καλύτερα αποτελέσματα ξεκινήστε τη χρήση όταν αισθανθείτε για πρώτη φορά ένα μυρμήγκιασμα και συνεχίστε να χρησιμοποιείτε ένα επίθεμα ,μέρα και νύχτα ,σε όλη τη διάρκεια της μόλυνσης μέχρι να επουλωθεί πλήρως η βλάβη.

Πώς λειτουργεί το Compeed® Cold Sore Patch όταν δεν περιέχει αντιιικό συστατικό;

Τα αντιιικά καταπολεμούν την αναπαραγωγή του ιού, που είναι μόνο ένα μέρος του προβλήματος απόκτησης επιχείλιομ έρπη. Ο ιός δεν μπορεί πραγματικά να εξαλειφθεί ποτέ. Επομένως, μια αποτελεσματική εναλλακτική προσέγγιση είναι να θεραπεύσετε τον έρπητα και να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματά του όπως θα κάνατε με μια πληγή. Το επίθεμα Compeed® Cold Sore Patch είναι μια σημαντική ανακάλυψη στη θεραπεία του έρπητα, επειδή αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τον έρπη με τρόπο που ανακουφίζει από τα συμπτώματα που σχετίζονται με κάθε στάδιο της εστίας.

5. Ενδείξεις/Αντενδείξεις

Μπορεί το έμπλαστρο να χρησιμοποιηθεί σε έρπη προσώπου που δεν βρίσκεται στα χείλη; Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Compeed® Cold Sore Patch εάν είμαι έγκυος ή θηλάζω; Μπορεί το Compeed® Cold Sore Patch να χρησιμοποιηθεί σε έρπητα των γεννητικών οργάνων, άφθες ή έρπητα ζωστήρα; Μπορώ να συνδυάσω το επίθεμα με άλλες θεραπείες για τον έρπητα; Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Compeed® σε συνδυασμό με άλλα τοπικά προϊόντα (όπως Carmex, Blistex, κ.λπ.) ή αντηλιακό; Υπάρχουν αντενδείξεις με άλλα φάρμακα; Είναι επιβλαβές σε περίπτωση κατάποσης; Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση που καταπιώ το επίθεμα;

Μπορεί το έμπλαστρο να χρησιμοποιηθεί σε έρπη προσώπου που δεν βρίσκεται στα χείλη;

Ναι, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στον έρπη του προσώπου εκτός από εκείνους γύρω από τα μάτια.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Compeed® Cold Sore Patch εάν είμαι έγκυος ή θηλάζω;

Εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε το Compeed® Cold Sore Patch.

Μπορεί το Compeed® Cold Sore Patch να χρησιμοποιηθεί σε έρπητα των γεννητικών οργάνων, άφθες ή έρπητα ζωστήρα;

όχι

Μπορώ να συνδυάσω το επίθεμα με άλλες θεραπείες για τον έρπητα;

Θα σας συμβουλεύαμε να χρησιμοποιήσετε μόνο το επίθεμα για να επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν παίρνετε από του στόματος αντιιικά φάρμακα.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Compeed® σε συνδυασμό με άλλα τοπικά προϊόντα (όπως Carmex, Blistex, κ.λπ.) ή αντηλιακό;

Δεν συνιστούμε να χρησιμοποιείτε κρέμες ή αλοιφές κάτω από το επίθεμα, καθώς θα μπορούσαν να επηρεάσουν την επικολλητική ικανότητα.

Υπάρχουν αντενδείξεις με άλλα φάρμακα;

Δεν υπάρχουν γνωστές αντενδείξεις για τη χρήση του εμπλάστρου σε συνδυασμό με φαρμακευτικά προϊόντα. Ωστόσο, οι κρέμες ή οι αλοιφές για τη θεραπεία του έρπητα θα μπορούσαν να διαταράξουν την επικολλητική ικανότητα του επιθέματος.

Είναι επιβλαβές σε περίπτωση κατάποσης; Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση που καταπιώ το επίθεμα;

Το προϊόν αποτελείται από ασφαλή υλικά και επομένως δεν πρέπει να αποτελεί κίνδυνο για την υγεία. Δεν πρέπει να υπάρχουν κίνδυνοι πνιγμού λόγω της λεπτότητας και των μικρών διαστάσεων του επιθέματος. Ωστόσο, το προϊόν δεν προορίζεται για κατάποση. Εάν το καταπιείτε, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

05

Κάλοι

1. Γενικά

Τι ποσοστό σαλικυλικού οξέος υπάρχει στο επίθεμα κάλου;

Το σαλικυλικό οξύ περιέχεται στην κεντρική κουκκίδα του επιθέματος. Στην κουκίδα, το οξύ είναι παρόν στο 40%.

Πώς μπορώ να αποτρέψω τους κάλους;

Για να αποτρέψετε τους κάλους, ξεκινήστε μειώνοντας την πίεση και ενυδατώνοντας τα πόδια σας, ειδικά αν πρόκειται να φορέσετε στενά παπούτσια. Η χρήση υδροκολλοειδούς επιθέματος, όπως τα COMPEED® Corn Plasters, μπορεί επίσης να μειώσει την πίεση διατηρώντας παράλληλα τη φυσική ισορροπία υγρασίας.

Πώς να αντιμετωπίσετε τους κάλους;

Ξεκινήστε ανακουφίζοντας και ενυδατώνοντας σημεία πίεσης στο πόδι. Αυτό μπορεί να γίνει με την εφαρμογή ενός επιθέματος για να προστατευτεί από το τρίψιμο και την τριβή. Τα επιθέματα κάλων COMPEED® περιέχουν ένα ειδικό τζελ που βοηθά στην αφαίρεση της σκλήρυνσης ενώ παρέχει άμεση ανακούφιση από τον πόνο.

Τι προκαλεί τους κάλους;

Οι κάλοι προκαλούνται από τρίψιμο και πίεση σε οστέινες επιφάνειες, που προκύπτουν από κακή εφαρμογή των παπουτσιών. Το δέρμα στο πόδι πυκνώνει ως προστατευτική απόκριση στην πίεση και την τριβή.

Τι είναι κάλοι;

Οι κάλοι είναι περιοχές με παχύρρευστο δέρμα στο πόδι, συχνά επώδυνες στην πίεση.

2. Ενδείξεις/Αντενδείξεις

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα επιθέματα Compeed Corn σε μυρμηγκιές;

Τα επιθέματα Compeed δεν ενδείκνυνται για χρήση σε μυρμηγκιές καθώς δεν έχουν δοκιμαστεί σε αυτήν την ένδειξη. Επομένως, δεν μπορούμε να προτείνουμε τη χρήση τους με αυτόν τον τρόπο.

06

Σκληρύνσεις

Γενικά

Πώς μπορώ να αποτρέψω την δημιουργία των σκληρύνσεων;

«Για να αποτρέψετε το σχηματισμό σκληρύνσεων, δοκιμάστε να κάνετε ενυδάτωση με κρέμα ποδιών και απολέπιση· αυτό μπορεί να αφαιρέσει τα παλιά κύτταρα του δέρματος πριν σκληρύνουν.Είναι επίσης καλή ιδέα να προστατεύσετε τα πόδια σας από το τρίψιμο και την τριβή, ειδικά αν πρόκειται να φορέσετε τακούνια που βάζουν επιπλέον βάρος στην καμπύλη του ποδιού σας».

Τι προκαλεί τις σκληρύνσεις;

Το επαναλαμβανόμενο τρίψιμο, η πίεση και το βάρος προκαλούν σκληρύνσει, όπως συμβαίνει όταν φοράτε ψηλά τακούνια που μετατοπίζουν ολόκληρο το βάρος του σώματος στην καμπύλη του ποδιού.

Πώς να αντιμετωπίσετε τις σκληρύνσεις;

Ξεκινήστε ανακουφίζοντας και ενυδατώνοντας το δέρμα με σκλήρυνση. Δοκιμάστε το COMPEED® Callus Plaster για προστασία από την πίεση, ενυδάτωση και άμεση ανακούφιση από τον πόνο.

Τι είναι οι σκληρύνσεις;

Οι σκληρύνσεις είναι κηλίδες σκληρυμένου κίτρινου δέρματος, που εντοπίζονται συχνότερα στη φτέρνα ή στην μπάλα του ποδιού. Οι κάλοι είναι γενικά μεγαλύτεροι από τις σκληρύνσεις και λιγότερο καλά καθορισμένοι.

07

Κότσι

Γενικά

Πώς μπορώ να αποτρέψω την εμφάνιση κότσι;

Μπορεί να είναι δυνατό να καθυστερήσετε την εξέλιξη του κότσι φροντίζοντας τα πόδια σας. Αποφύγετε την περιττή πίεση φορώντας παπούτσια που εφαρμόζουν σωστά, ειδικά κοντά στην περιοχή της άρθρωσης και των ποδιών. Για τις περιπτώσεις που απαιτούν υπέροχα παπούτσια, μαλακώστε την περιοχή για να ελαχιστοποιήσετε την πίεση.

Τι προκαλεί τα κότσια;

Η πίεση προς τα μέσα στα δάχτυλα των ποδιών μπορεί να οδηγήσει σε κότσι, καθώς το δάχτυλο δείχνει προς το πόδι και η άρθρωση ωθείται προς τα έξω. Τα στενά και άβολα παπούτσια μπορεί επίσης να επιδεινώσουν αυτή την κατάσταση.
Τα κότσια μπορεί επίσης να προκληθούν από υποκείμενες ιατρικές παθήσεις, εάν έχετε αμφιβολίες συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Πώς να αντιμετωπίσετε τα κότσια;

Η χειρουργική επέμβαση είναι η μόνη μόνιμη θεραπεία για τα κότσια. Ευτυχώς, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε την τριβή και το τρίψιμο στην σκληρυμένη περιοχή. Τα επιθέματα COMPEED® Bunion μαλακώνουν το δέρμα για να αποτρέψουν περαιτέρω τρίψιμο, παρέχοντας άμεση ανακούφιση από την πίεση και το σκληρό δέρμα.

Τι είναι κότσι;

Τα κότσια είναι σκληροί σβώλοι στην άρθρωση του μεγάλου δακτύλου. Μπορεί να είναι απίστευτα επώδυνα.